Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κεραία της Vodafone

Τη νύχτα της 27ης προς 28η Νοέμβρη 2013, επιτεθήκαμε με τη φωτιά σ’ ένα κομβικό δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών του Βερολίνου, στη Γερμανία. Η πράξη δολιοφθοράς έγινε σε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone, και έχει συμβολικό χαρακτήρα, τόσο κατά της καθολικής επιτήρησης από τις κυβερνήσεις, τις μυστικές υπηρεσίες και τις διακρατικές εταιρείες, όσο και κατά της εύρυθμης λειτουργίας της μητρόπολης.

Η Vodafone επιλέχθηκε επειδή συνάπτει πρόθυμα συνεργασίες με τη βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ (Κυβερνητική Διεύθυνση Επικοινωνιών). Η GCHQ συνεργάζεται με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ΝSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ). Και η NSA με τη σειρά της συνεργάζεται με τη γερμανική BND (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών). Οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν πρότυπα κανονικότητας και συγκρίνουν συγκεκριμένες συμπεριφορές προκειμένου να διαπιστώσουν αν τυχόν σχεδιάζεις κάτι που αποκλίνει απ’ την ομαλότητα, πριν ακόμα το καταλάβεις κι εσύ ο ίδιος. Η συνέργια της βιομηχανίας μυστικών υπηρεσιών με τις μυστικές υπηρεσίες της βιομηχανίας διασφαλίζουν τις συνθήκες κέρδους και εξουσίας και για τις δυο πλευρές.

Για εμάς, η απρόσεκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και εφαρμογών διαδικτύου είναι προβληματική: κάθε κίνηση μπορεί να ψηφιοποιηθεί, και η τεχνολογία δεν είναι ουδέτερη. Δεν ξέρουμε πώς θα έμοιαζε μια χειραφετική ανάπτυξη της επικοινωνίας, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, και θα πρέπει να τον ανακαλύψουμε από κοινού. Στο μεταξύ, ενθαρρύνουμε την παρεμπόδιση τέτοιων υποδομών ως την παράλυσή τους – κόντρα στο ρεύμα της εκμετάλλευσης και της επιτήρησης, ενάντια σε μια κοινωνία που βασίζεται στην καταστροφή του ανθρώπου και της φύσης.

Σαμποτάζ στις υποδομές παρακολούθησης, εκμετάλλευσης και χρησιμοθηρίας!
Τυφλώστε τις υπηρεσίες πληροφοριών!

Ελεύθερη μετακίνηση και άσυλο για τον Έντουαρντ Σνόουντεν και όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως – Κάτω τα σύνορα και τα έθνη, για όλους!

Λευτεριά στην Τσέλση Μάννινγκ!

Να εκραγούν ηφαίστεια πολλά!

Ανώνυμοι / Ηφαιστειακή Ομάδα του Κάτλα