Λειτουργία και εξέλιξη του Athens IMC

Ανακοίνωση της Διαχειριστικής συνέλευσης του Athens Indymedia
από Διαχειριστική Ομάδα 17:38, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Διαχείριση με βάση την Πολιτική Δημοσίευσης,
και όχι με βάση τις απαιτήσεις κανενός!

Ας επαναλάβουμε τα χιλιοειπωμένα. Το Athens Indymedia είναι ένα αδιαμεσολάβητο μέσο αντιπληροφόρησης με ανοικτή δημοσίευση, που σημαίνει πρακτικά ότι η καθεμία/καθένας μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε θεωρεί σημαντικό ή ενδιαφέρον για να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους αναγνώστες, συμμετέχοντας έτσι με τον τρόπο του στην αντιπληροφόρηση.

Η διαχειριστική ομάδα από τη μεριά της οφείλει να διαχειρίζεται το μέσον με βάση την πολιτική δημοσίευσης και μόνο και δεν έχει καμιά υποχρέωση να υπακούει σε απαιτήσεις για κρύψιμο δημοσιεύσεων όταν αυτές δεν προσβάλουν την πολιτική δημοσίευσης του μέσου, πολύ περισσότερο δε όταν προέρχονται από πηγές που δεν διατηρούν πνευματικά δικαιώματα και ειδικά για κείμενα που είναι δημόσια και όχι εσωτερικά.

Με αυτό το σκεπτικό, δίνοντας μάλιστα έμφαση στον αδιαμεσολάβητο χαρακτήρα του μέσου, με το δεδομένο επίσης ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι/ες που ανεβάζουμε αυτά τα κείμενα, σαν διαχειριστική ομάδα, αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του διαμεσολαβητή που προσπαθούν να μας επιβάλουν άτομα ή ομάδες, ανάμεσα στον πομπό και τον δέκτη, μετατρέποντάς μας σε “καθαριστές” ή υποτακτικούς οποιωνδήποτε απαιτούν το κρύψιμο άρθρων ή σχολίων. Άλλωστε οι ιδέες και οι δράσεις όταν εκφράζονται δημόσια δεν ανήκουν σε κανέναν συγκεκριμένο, ανήκουν σε όλους μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται στο εξής να υποκύψουμε σε απειλές ούτε να “ικανοποιήσουμε” παρόμοιες απαιτήσεις για κείμενα και ειδήσεις που στέλνονται στο indymedia και δεν παραβιάζουν την πολιτική δημοσίευσης. Όσοι συνεχίζουν αυτή την τακτική, ας προσθέσουν στις σελίδες τους την ειδοποίηση ότι διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς τους ή της πληροφορίας για τη δράση τους.

Συντροφικά προς όλους και όλες,
Η διαχειριστική ομάδα του athens.indymedia.org

πηγή αναδημοσίευσης: athens imc