ΗΠΑ: Σαμποτάζ για τα αιχμάλωτα συντρόφια στο Μεξικό και τους φυλακισμένους απεργούς στην Ιντιάνα

Πριν από μια βδομάδα σφραγίσαμε με κόλλα τις κλειδαριές του οικο-καπιταλιστικού συνεταιρισμού Bloomingfoods. Αυτό το σαμποτάζ έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Αμελί, τον Κάρλος και τη Φάλλον, τρία συντρόφια που κρατούνται όμηροι απ’ το μεξικανικό κράτος, και προς όλους εκείνους στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ουέστβιλ που βρίσκονται σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενοι σε μία ακόμη επίθεση εις βάρος της αξιοπρέπειάς τους υπό τη μορφή γευμάτων χαμηλής ποιότητας.

Ως αναρχικοί/-ές, δεν έχουμε κανένα έθνος μα ενεργούμε επίσης πάνω στις κοντινές μας συνθήκες. Η πόλη του Μπλούμινγκτον έχει γνωρίσει τον πολλαπλασιασμό μικρών σικάτων οικολογικών επιχειρήσεων, όπως το κατάστημα του Bloomingfoods, που συγκαλύπτουν την πραγματική φύση του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης μέσω «συνεταιριστικών» σχημάτων και προϊόντων «οικολογικής συνείδησης». Μαζί μ’ αυτή την εξάπλωση τέτοιων αηδιαστικών γιάπικων επιχειρήσεων έρχεται κι η διεύρυνση και επιδείνωση της καταστολής και επιτήρησης μέσα απ’ την επέκταση της αστυνομικής δύναμης και την αύξηση του αριθμού των καμερών cctv σ’ όλο το κέντρο. Όλο αυτό γίνεται για να εξαλειφθούν οι άστεγοι, οι βάνδαλοι, οι φτωχοί και όλοι όσοι με τις δράσεις τους ή την ίδια τους την ύπαρξη απειλούν τον εξευγενισμό τούτης της πόλης.

Η ενέργειά μας ήταν μόνο μια μικρή πράξη δολιοφθοράς κατά των μηχανισμών αυτών ελέγχου και εκμετάλλευσης, μια μικρή χειρονομία αγάπης για όσους κι όσες βρίσκονται εκτός της μικρής μας κόλασης και πολεμάνε τα δικά τους κολαστήρια. Παρ’ ότι δεν τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι τέτοιες πράξεις, από μόνες τους, μπορούν να καταστρέψουν αυτόν τον άθλιο κόσμο, αρνούμαστε να στεκόμαστε σ’ αναμονή. Όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά μ’ εκατομμύρια άλλους τρόπους, αφιερώνουμε χρόνο και για να βελτιώσουμε την τακτική μας, να πειραματιστούμε με δυνατότητες και να χτίσουμε το θάρρος μας. Οι στόχοι είναι παντού. Τα εργαλεία είναι εύκολα προσβάσιμα. Χρειάζεστε μονάχα τον εαυτό σας για περάσετε στην πράξη.

Με αγάπη για την Αμελί, τον Κάρλος και τη Φάλλον.
Με οργή για αυτούς που ξεσηκώθηκαν στη φυλακή του Ουέστβιλ.
Θάνατο στην κοινωνία-φυλακή!