Βιέννη: Άμεση δράση ενάντια στον εξευγενισμό

Λευτεριά στον Γιόζεφ (αντιφασίστα προφυλακισμένο απ’ τις 24 Γενάρη 2014)

Τη νύχτα της 31ης Γενάρη προς την 1η Φλεβάρη 2014 περιποιηθήκαμε με βόμβες μπογιάς το κτήριο του ομίλου SEG επί της οδού Σπιττελάουερ Λαίντε 10.

Ο SEG, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Σύνδεσμος Αστικής Ανάπλασης και Συγκροτημάτων Κατοικιών», είναι μονάχα ένας απ’ τους πολλούς εργολαβικούς ομίλους οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά στην ανατίμηση άλλοτε φθηνότερων περιοχών.

Ο SEG έχει επιλέξει ως τρέχον πεδίο δραστηριοτήτων του την ανάπλαση στο κανάλι του Δούναβη και στις αψίδες του αστικού σιδηρόδρομου. Σ’ αυτή την περίπτωση κάνει λόγο για «επιλογή μιας καλής τοποθεσίας και της κατάλληλης αρχιτεκτονικής».

Εμείς, πάλι, θεωρούμε πως το συγκρότημά του από μπετό εξακολουθεί να χαλάει τη θέα προς το κανάλι του Δούναβη, που είναι γνωστό για τα γκράφιτι και τις τοιχογραφίες του, γι’ αυτό κι αποφασίσαμε να κάνουμε τους λευκούς του τοίχους να φέρνουν λίγο στις αψίδες του σιδηροδρομικού δικτύου της πόλης.

Αλληλέγγυους χαιρετισμούς στη συλλογικότητα της κατάληψης Pizzeria Anarchia, που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο εκκένωσης, όπως και στο σύντροφο που βρίσκεται προφυλακισμένος ύστερα από τη διαδήλωση NoWKR.*

Ενάντια στον εξευγενισμό! Η πόλη μας παραμένει βρόμικη!

Αυτόνομος Σύνδεσμος Υποτίμησης

* Σ.τ.μ.: Μαζική αντιναζιστική διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 24 Γενάρη 2014 ενάντια στον ετήσιο «ακαδημαϊκό χορό» της Βιέννης, που διοργανώνεται απ’ το ακροδεξιό κόμμα FPÖ κι όπου προσέρχονται εκατοντάδες μέλη ακροδεξιών φοιτητικών αδελφοτήτων από την Αυστρία και τη Γερμανία. Ο Γιόζεφ συνελήφθη εκείνη τη νύχτα, και πρόσφατα οι διωκτικές αρχές αποφάσισαν την παράταση της κράτησής του εν αναμονή δίκης. Πληροφορίες κι ενημερώσεις στα γερμανικά σχετικά με την υπόθεσή του: soli2401.blogsport.eu.