Παρίσι: Σφυροκοπήματα αλληλεγγύης

Τη νύχτα της 19ης προς την 20ή Φλεβάρη 2014 δέχτηκαν επίθεση οι οίκοι της δικαιοσύνης και του νόμου (MJD) επί των οδών Μπουσερί (στο προάστιο Σαν-Ντενί), Μπερνάρ ε Μαζογιέ (στο προάστιο του Ομπερβιγιέ) και Μπυσσόν Σαν-Λουί (στο 10o διαμέρισμα του Παρισιού). Οι τζαμαρίες και των τριών γραφείων γίνανε θρύψαλα. Επίσης, στην πρόσοψη επί της Μπυσσόν Σαν-Λουί πατήθηκε το σύνθημα «Γαμήστε τη δικαιοσύνη». Γιατί, γενικά μιλώντας, η δικαιοσύνη μάς κατατρώγει τη ζωή σε καθημερινή βάση, αλλά και γιατί στις 14 Φλεβάρη καταπνίγηκε η εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Βανσέν (δυο κρατούμενοι φάγανε ποινές εγκλεισμού)* ενώ αργότερα την ίδια μέρα δυο σύντροφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή** επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους εξεγερμένους έξω από τα τείχη του εν λόγω στρατοπέδου κράτησης. Γιατί πιστεύουμε ότι καμιά επίθεση από πλευράς της δικαιοσύνης δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

Λευτεριά!

* Μετά την εξέγερση στη Βανσέν, δύο απ’ τους αιχμάλωτους εμιγκρέδες καταδικάστηκαν σε 2 μήνες φυλάκισης (ο ένας εξ αυτών έφαγε πρόσθετη δίμηνη ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα επειδή αρνήθηκε να δώσει DNA).
** Οι δυο σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη, 25 Φλεβάρη, αφού πέρασαν ένα δεκαήμερο στη φυλακή του Φλερύ-Μεροζίς. Τους επιβλήθηκε το μέτρο του δικαστικού ελέγχου όπως και σε τρεις άλλους αλληλέγγυους που ’χαν συλληφθεί την ίδια μέρα, ενώ το δικαστήριο για την υπόθεση έχει οριστεί για τις 24 Μάρτη 2014.