Σαντιάγο, Χιλή: Πανό στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα (10 Μάρτη 2014)

Κόντρα σε κάθε εξουσία! Αυτοδιαχείριση και κοινωνικός πόλεμος. Μνήμη για τον Λάμπρο Φούντα κι όλους τους πεσόντες. –CLR

Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια οργάνωση αναρχικού αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα, που δικαιώνει τον ένοπλο αγώνα ως κάτι το συνεχές στο πέρας του χρόνου και μεγάλης σημασίας για την καταστροφή του κράτους και του Κεφαλαίου, για την κοινωνική επανάσταση και τη δημιουργία μιας κοινωνίας εν αναρχία, ελεύθερης και δίχως εξουσία. Κατά τη διάρκεια της δράσης της πραγματοποίησε ποικίλες επιθέσεις εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων, με καθέναν από αυτούς τους στόχους να είναι συνεργοί της κρίσης που πλήττει την κοινωνία και υπεύθυνοι του τρομοκαθεστώτος το οποίο επιβάλλεται στον κόσμο.

Στις 10 Μάρτη 2010 ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας σκοτώθηκε από την αστυνομία σε ένοπλη συμπλοκή, ενόσω επιχειρούσε να απαλλοτριώσει ένα όχημα με στόχο τη χρήση του σε επιχείρηση της οργάνωσης. Ύστερα από ένα μήνα και αφού συνελήφθησαν 6 άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση, που το ελληνικό κράτος καταχωρίζει ως τρομοκρατική, τρεις απ’ αυτούς ανέλαβαν την ευθύνη της συμμετοχής τους, δικαιώνοντας τις ενέργειες και το χαμό στη μάχη του συντρόφου τους μέσω της «Πολιτικής επιστολής προς την κοινωνία».

«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία».

Στη διάρκεια των πρώτων μηνών του εγκλεισμού, γεννήθηκε ο Βίκτωρ Λάμπρος, γιος δύο εκ των κρατούμενων συντρόφων που ανέλαβαν την ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση. Επί της παρούσης, κι εκμεταλλευόμενοι το πέρας της περιόδου προφυλάκισης, η οικογένεια έχει περάσει στην παρανομία, χωρίς να ’χει αφήσει ούτε ίχνος μέχρι στιγμής.

Μ’ αυτήν τη μικρή σύνοψη επιδιώκουμε να διαχύσουμε πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ελπίζοντας αυτές ν’ αποτελέσουν μιαν ελάχιστη συνεισφορά για όλες κι όλους. Με το πανό μνημονεύουμε τον πεσόντα σύντροφο και στέλνουμε τη στοργή και τη στήριξή μας στα καταζητούμενα συντρόφια, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η μνήμη κι η αλληλεγγύη δε λογαριάζουν ούτε γλωσσικά ιδιώματα ούτε σύνορα.

Λάμπρος Φούντας παρών.
Ενάντια σε κάθε Αρχή, αυτοδιαχείριση και κοινωνικό πόλεμο.

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)
lucharevolucionaria@riseup.net