Ισπανικές φυλακές: Ενημέρωση για την κατάσταση της Μόνικα Καμπαγέρο και του Φρανσίσκο Σολάρ

Ιούνης 2014

«Χαιρετίζουμε όσους συνεχίζουν να εξυφαίνουν συνωμοσίες,
όσους ρίχνονται περιπετειωδώς στο άγνωστο,
όσους τους τσιγκλάει η αβεβαιότητα,
όσους επιμένουν για την αναρχία.
Στέλνουμε σ’ όλους αυτούς το σεβασμό και τη στοργή μας».

Η Μόνικα Καμπαγέρο και ο Φρανσίσκο Σολάρ, δύο εκ των πέντε συντρόφων που συνελήφθησαν τον Νοέμβρη 2013 με την κατηγορία της τοποθέτησης ενός εκρηκτικού μηχανισμού στη Βασιλική του Πυλώνα στη Θαραγόθα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε προφυλάκιση σε αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους. Προ μερικών ημερών οι διωκτικές αρχές αρνήθηκαν την αίτηση άρσης της προφυλάκισης των δυο συντρόφων, κι ως εκ τούτου παραμένουν έγκλειστοι (υπό καθεστώς FIES 3) περιμένοντας τη δίκη, που ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει.

Αυτήν τη στιγμή αναμένουμε να επιτραπεί στη Μόνικα και στον Φρανσίσκο να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ τους (απ’ ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο είναι πιθανό από τον επόμενο μήνα), δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι αρκετά αργή (η μεταξύ τους αλληλογραφία καθυστερεί ένα μήνα) συν του επιβεβλημένου περιορισμού για την αποστολή μονάχα 2 γραμμάτων κάθε μήνα.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σχολιάσουμε πως σύντομα τα δυο συντρόφια έχουν τα γενέθλιά τους, η Μόνικα στις 18 Ιούνη και ο Φρανσίσκο στις 4 Ιούλη, γι’ αυτό αν κάποιος/-α θέλει να τους στείλει κάποιο μήνυμα, καρτ ποστάλ, σχέδια ή κάτι αντίστοιχο, υποθέτουμε πως θα είναι καλοδεχούμενα στην κατάσταση που βρίσκονται. Μη στείλετε άλλου τύπου πράγματα, μιας και υπάρχει όριο στα αντικείμενα που μπορούν να παραλάβουν, γι’ αυτό μην αποστέλλετε βιβλία και τα σχετικά. Η Μόνικα, για παράδειγμα, έχει πρόσβαση μονάχα σε ένα πακέτο το μήνα, και αξιοποιούμε την ευκαιρία για να της παραδίδουμε όλα όσα χρειάζεται, πράγματα που συγκεντρώνουμε κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι διευθύνσεις των έγκλειστων συντρόφων (στην Ισπανία):

nica Andrea Caballero Sepúlveda
Ávila-Prisión Provincial
Ctra. de Vicolozano s/n
Apdo. 206, 05194 Brieva (Ávila)

Francisco Javier Solar Domínguez
C.P. de Villabona, Finca Tabladiello
33480 Villabona-Llanera (Asturias)