Βερολίνο: Φωτιά για τη Bosch

Πυρπόληση εταιρικού οχήματος στη συνοικία του Πρεντσλάουερ Μπεργκ στις 2 Ιούνη 2014.

Εμπρηστικός μηχανισμός για τα Συστήματα Ασφαλείας Bosch επί της οδού Στορκόβερ (πλησίον αστυνομικού τμήματος) σε αλληλεγγύη στην εξέγερση κόντρα στο μουντιάλ.

Η εταιρεία Bosch Sicherheitssysteme καταρτίζει σχέδια ασφαλείας για σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, όπως και για τράπεζες και διοικητικές αρχές. Ασφάλεια για πρόσωπα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση μέσα απ’ τα γραφεία τους, ασφάλεια για τράπεζες που ευθύνονται για την πρόκληση δεινών παγκοσμίως (όπως η Santander και η Deutsche Bank), ασφάλεια για την εύρυθμη ροή του Κεφαλαίου, ώστε κανένας/καμιά σαμποτέρ να μην αποτολμήσει να διακόψει έστω και πρόσκαιρα αυτήν τη θανατηφόρα κανονικότητα.

Η Bosch ήταν υπεύθυνη για τον ανασχεδιασμό του συστήματος του μετρό στο Σάο Πάολο (στη Βραζιλία). Εκεί, όπως κι εδώ, η βία υποτίθεται πως αυξάνεται διαρκώς, γι’ αυτό κι έπρεπε ν’ αποκατασταθεί η «ασφάλεια». Η λύση ήταν απλούστατη. Περίπου 200 νέες κάμερες επιτήρησης τοποθετήθηκαν κατά μήκος της γραμμής του μετρό, και τώρα μονιτάρονται αδιάκοπα μέσα από ένα κέντρο ελέγχου. Για άλλη μια φορά ένα μετρό είναι «ασφαλές» κι όλοι ικανοποιημένοι: το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι μπάτσοι, τα μίντια, η Bosch και τ’ ανδρείκελά της.

Ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο και γιατί εντείνεται η βία, αν οι κάμερες την αποτρέπουν ή μονάχα τη μετατοπίζουν, και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν στην τελική να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν το μετρό –κοινώς, για ποιους κατασκευάστηκε η ασφάλεια εκεί– θα περάσουν στα ψιλά και πάλι.

«Ταρακουνημένο και εκκινούμενο από δυναμικές της κρίσης, το κράτος αδυνατεί να παρέχει στα κατώτερα στρώματα οποιουδήποτε τύπου ενσωμάτωση, κι απεναντίας, τους επιβάλλεται με διάφορες μορφές καταστολής και επιτήρησης», όπως έγραψαν και «οι σβέλτοι» (υπογραφή ομάδας που επιτέθηκε σε πόστο επισκευών της εταιρείας Canon τη νύχτα της 21ης Μάρτη 2014 στο Ράινικεντορφ του Βερολίνου) για το συγκεκριμένο θέμα των καμερών. Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα κι από τα τεκταινόμενα ενόψει του μουντιάλ στη Βραζιλία. Από ’δώ πέρα στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους όσους δεν έχουν καμιά όρεξη για μουντιάλ, αλλά ανέκαθεν είχαν ή ανακάλυψαν προσφάτως πως έχουν όρεξη για εξέγερση!

Θέλουμε να χαιρετίσουμε τα συντρόφια σε Βερολίνο και Λειψία που πρόσφατα έστειλαν κατά διαόλου διάφορα όργανα ασφαλείας. Θα θέλαμε επίσης να χαιρετίσουμε τ’ άγνωστα συντρόφια στη βερολινέζικη συνοικία του Νόυκολν που επιχείρησαν ν’ ανατινάξουν ένα μπατσικό επί της οδού Ρόλμπεργκ. Όσο για τους μπάτσους στην οδό Στορκόβερ: Εμείς σας βλέπουμε. Εσείς, πάλι, ούτε που μας παίρνετε χαμπάρι…

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε…

Gruppo Informale