Βερολίνο: Εμπρησμός στο πρωτοδικείο του Τέμπελχοφ-Κρόυτσμπεργκ

Φέρνουμε φως μες στο σκοτάδι…

Μια μαχητική παρέμβαση: 4 λάστιχα, 10 λίτρα βενζίνα.

Τη νύχτα προς την Παρασκευή, 27 Ιούνη 2014, βάλαμε φωτιά στο πρωτοδικείο στην περιοχή του Κρόυτσμπεργκ. Αυτή είναι μονάχα μια μικρή συμβολική πράξη ώστε να στηρίξουμε τους φίλους και τις φίλες μας στον αγώνα ενάντια στις επικρατούσες συνθήκες.

Όλη μας την αλληλεγγύη στον προσφυγόκοσμο του σχολείου Γκέρχαρτ Χάουπτμαν και σ’ όλους όσους πλήττονται απ’ την καταστολή. Η εκκένωση είναι μια επίθεση εναντίον μας, που πρόκειται ν’ απαντηθεί με περαιτέρω δράσεις.

Σφαίρες στη [δήμαρχο] Χέρμαν, στον [γερουσιαστή εσωτερικών] Χένκελ, στον [διαμερισματικό σύμβουλο] Πάνχοφ.

Λευτεριά σ’ όλους τους φυλακισμένους!
Δικαίωμα παραμονής για όλους!

Για έναν ένοπλο αγώνα!

πηγή/φωτό

Σ.τ.μ.: Στις 24 Ιούνη σεκιουριτάδες και εκατοντάδες πάνοπλοι μπάτσοι έβαλαν μπρος την –υπό εξέλιξη– εκκένωση του σχολείου Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, μιας κατάληψης στέγης μερικών δεκάδων μεταναστών και Ρομά επί της οδού Ολάουερ, στην περιοχή του Κρόυτσμπεργκ. Ωστόσο, ορισμένοι απ’ τους καταληψίες διεκδικώντας το δικαίωμα παραμονής και στέγασης παραμένουν ακόμη στην ταράτσα του κτηρίου, παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες και την ασφυκτική πολιορκία της γειτονιάς απ’ τη βερολινέζικη αστυνομία. Εδώ ένα διεθνές κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που αντιστέκονται στη σφράγιση του σχολείου, αλλά και στον αγώνα κατά της κατασταλτικής μεταναστευτικής πολιτικής.