[Ελλάδα] Αλληλεγγύη σ’ όλους τους αναρχικούς εξεγερμένους του πλανήτη

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Το τελευταίο διάστημα τρέχουνε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Η μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων όλων των φυλακών της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το να αναλύσουμε σ’ ένα ακόμη κείμενο το τι συμβαίνει μάλλον δεν έχει νόημα γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι στη πρώτη περίπτωση το κράτος εντατικοποιεί τη καταστολή του με στόχο κυρίως τα πιο εξεγερτικά στοιχεία, στη δεύτερη περίπτωση εκτός από την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, έχουμε την επίθεση σε μια κινηματική δομή αυτή τη φορά όχι από τους μπάτσους ή τους φασίστες, αλλά από μία νέα παρακρατική δύναμη, τους μπράβους των αφεντικών και τα σκυλάκια τους, τα άβουλα πλάσματα που είναι κάποιοι χουλιγκάνοι.

Το πιο σημαντικό, αυτό που πρέπει να αναδείξουμε αυτή τη στιγμή για τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο είναι το πώς θα σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις. Καταρχήν να δοθεί ένα τέλος σε διάφορες αντιλήψεις που είχαμε εδώ και καιρό. Τέρμα στην αδράνεια. Η λογική ότι ο α/α χώρος βρίσκεται σε ύφεση κι ότι δεν γίνονται πλέον πράγματα πρέπει να μείνει στο παρελθόν.

Επίσης το καλοκαίρι πλησιάζει και αρκετοί θα σχεδιάζουν να πάρουν τη σκηνή τους για να βρουν μια παραλία να αράξουν, να κάνουν γυμνισμό και να πιούνε μπάφους. Έλεος πια με τον επαναστατικό τουρισμό. Το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν πάνε διακοπές. Καιρός είναι να τους ετοιμάσουμε εμείς, ένα θερμό καλοκαίρι.

Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι στον αναρχικό χώρο υπάρχουν πολλές τάσεις και ρεύματα (μηδενιστές, αναρχοκομουνιστές, αναρχοσυνδικαλιστές, οικοαναρχικοί, κοινωνιστές). Είναι όμως ευκαιρία να δράσουμε με συγκεκριμένα κοινά μαχητικά χαρακτηριστικά στους αγώνες που έρχονται και ανάγκη αυτή τη στιγμή να πλαισιώσουμε όλες τις δράσεις που υπάρχουν συμμετέχοντας σε συνελεύσεις, πορείες και παρεμβάσεις αφήνοντας πίσω τις διάφορες μας. Συμμετοχή στη πορεία στη Ν. Φιλαδέλφεια για την υπεράσπιση της κατάληψης ΣΤΡΟΥΓΚΑ και του άλσους από τους επιχειρηματίες και τους τραμπούκους. Συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που αφορούν την απεργία πείνας των κρατουμένων.

Ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος χρειάζεται να συσπειρωθεί και επιτέλους να δείξει τη δυναμική του. Η φλόγα της εξέγερσης πρέπει να ανάψει πάλι. Να σταματήσουμε να πατάμε like σε βιντεάκια εξεγέρσεων μακρινών τόπων ή χρόνων και να εξεγερθούμε εδώ και τώρα.

Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε πασιφιστές αριστεροί ούτε ιδεαλιστές που πιστεύουν ότι το κράτος θα καταρρεύσει με προσευχές. Η εξουσία έχει όλους τους ισχυρούς μηχανισμούς καταστολής οπότε δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μάχη ενώ η υπόλοιπη κοινωνία συνεχίζει να προσκυνάει το θέαμα και τους πολιτικούς. Eμείς λοιπόν διαχωρίζουμε τη θέση μας απ’ όλους αυτούς και πάμε επιθετικά για τη σύγκρουση με το κράτος το κεφάλαιο και το φασισμό. Μέχρι τη καταστροφή της κάθε φυλακής αλλά και ολόκληρου του συστήματος ο αγώνας μας να είναι ο πρωταρχικός σκοπός και η καθημερινότητα μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ’ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!

Αναρχικός Πυρήνας LOCO ANARQUISTA