Γερμανία/Ελβετία: Απεργία πείνας κρατουμένων από 18 έως 20 Ιούλη σ’ ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους στην Ελλάδα

η αλληλεγγύη παρατείνει τις ζωές μας

9 Ιούλη 2014 – Ενημέρωση σχετικά με την απεργία πείνας κρατουμένων στη Γερμανία και στην Ελβετία, σε αλληλεγγύη στους κρατουμένους στην Ελλάδα, κατόπιν μιας πρώτης ανακοίνωσης (εδώ σε γερμανικά/αγγλικά):

Στις 8 Ιούλη το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ωστόσο η αντίσταση κατά του νέου συστήματος εγκλεισμού, και ιδίως ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, δεν έχει τελειώσει… Οι φυλακές αυτές έχουν ομοιότητα με τις φυλακές τύπου F στην Τουρκία ή τις φυλακές μεγίστης ασφαλείας στη Γερμανία. Ύστερα από τη μαζικότατη απεργία πείνας κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, μια τοποθέτηση υπέρ μιας απεργίας πείνας σ’ ένδειξη διεθνούς αλληλεγγύης προς την κινητοποίηση αυτήν έχει σταλεί σε διαφορετικές φυλακές στη Γερμανία, όμως η επικοινωνία μεταξύ των κρατουμένων, όπως και των αλληλέγγυων μαζί τους, παίρνει πολύ χρόνο.

Στις γερμανικές φυλακές, οι συμμετέχοντες στην απεργία πείνας αλληλεγγύης είναι μέχρι στιγμής ο Όλιβερ Ραστ στη φυλακή Τέγκελ του Βερολίνου, ο Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ (ο οποίος εκδόθηκε απ’ την Ελλάδα στη Γερμανία τον Μάη του 2014), καθώς και ο Αντρέας Κρεμπς.

Ο Αντρέας, που έχει πλέον σαρανταρίσει, βρίσκεται στη φυλακή πάνω από 16 χρόνια. Είναι στασιαστής κρατούμενος, και συμμετείχε σε πολλές απεργίες πείνας κι επίσης αποπειράθηκε δυο φορές να αποδράσει. Χάρη σε δική του πρωτοβουλία, στη φυλακή του Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας τουλάχιστον 20 κρατούμενοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στην επικείμενη απεργία. Ο ίδιος επίσης έχει γράψει σε κρατουμένους δύο άλλων φυλακών για το ζήτημα.

Ο σύντροφος Τόμας Μάγερ-Φαλκ, που είναι έγκλειστος από το 1996 και τώρα πια υπό κράτηση ασφαλείας στο Φράιμπουργκ, έχει συντάξει ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την απεργία πείνας, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από 18 έως 20 Ιούλη 2014.

Ο αναρχικός Μάρκο Καμένις, στα κελιά πάνω από εικοσαετία και πλέον στη φυλακή Μποστάντελ της Ελβετίας, θα συμμετάσχει κι αυτός στην απεργία πείνας.