Σαντιάγο, Χιλή: Ανάληψη ευθύνης και αποσαφήνιση για τις πρόσφατες εμπρηστικές/εκρηκτικές επιθέσεις

21 Ιούλη 2014

Επαναστατικός Πυρήνας Φελίτσε Ορσίνι
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η εντατικοποίηση της αυτόνομης βίαιης δράσης των αντάρτικων μειοψηφιών προωθείται με σκοπό τη διάχυση των συνειδητών εξεγερτικών καταστάσεων κι όχι για τη σταδιακή απομόνωση των αναρχικών ανταρτών πόλης στο όνομα της επαναστατικής καθαρότητας και μιας άσκησης επιβεβαίωσης
-Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης»]

Ο Τύπος, η εκάστοτε κυβέρνηση, οι εισαγγελείς, οι μπάτσοι και οι μιντιακές περσόνες, όλοι τους ανένηψαν από τη βουβαμάρα προκειμένου να βγουν στις κάμερες και να κάνουν απειλητικές δηλώσεις. Όλοι μαζί ρίχνουν τα σκάρτα βελάκια τους, βεβαιώνοντας δημοσίως πως κάποιοι παράφρονες τοποθέτησαν έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό κάπου ανάμεσα σε δυο νηπιαγωγεία ή έξω απ’ την οικία ενός μέλους της CEPAL (Οικονομικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που υπάγεται στον ΟΗΕ), σ’ ένα ασήμαντο πεζοδρόμιο.

Αναλαμβάνουμε πλήρως την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού στις πόρτες της εκκλησίας Σάντα Άνα, όπως επίσης αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την κατασκευή του μηχανισμού που εντοπίστηκε στην οδό Αλμιράντε Ουρτάδο, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά πως τοποθετήθηκε προμελετημένα κι εσκεμμένα στο εν λόγω σημείο. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε οικοδομικών τετραγώνων, μπροστά στις πύλες άλλου εξέχοντος συμβόλου της Αρχής, αλλά δυστυχώς λόγω προβλημάτων στο ωρολογιακό σύστημα πυροδότησης δεν εξερράγη, και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος ηλίθιος περίεργος μετέφερε την τσάντα με το μηχανισμό μέχρι το σημείο όπου απενεργοποιήθηκε.

Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας από πεποίθηση. Αξίες που αναγνωρίζουν έναν εχθρό οπλισμένο, προγυμνασμένο και έτοιμο να εφορμήσει, έναν εχθρό που δεν εμφανίζεται στο διάβα μας τυχαία ή από το πουθενά, αλλά παρουσιάζεται για να προασπιστεί αυτήν την τάξη, τους πλουσίους, τους εκμεταλλευτές, τα σύμβολά τους, τους θεσμούς και τα θεάματά τους. Είναι ένας εχθρός που αποφασίζουμε να του επιτεθούμε, να τον ξεφτιλίσουμε και να τον αφήσουμε κόκαλο απέναντι στην αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε μια μάχη που ιστορικά μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο όταν η ριζοσπαστικοποίηση των ενεργειών μας κάνει κόσκινο την υπεροψία του και ξεγλιστράει από τα χέρια του. Σύμφωνα με τις αξίες μας ποτέ δε θα σχεδιάζαμε να επιτεθούμε σε αμάχους, ούτε και να τραυματίσουμε ή να προκαλέσουμε ζημιά σε πολίτες. Οι αξίες μας δεν είναι η τρομοκρατία. Αυτοί που εξυψώνουν την τρομοκρατία είναι το κράτος και το Κεφάλαιο μέσω των ένοπλων βραχιόνων τους.

Ως Επαναστατικός Πυρήνας το ’χουμε ξεκάθαρο ποιος είναι ο εχθρός, ποιοι τον διαμορφώνουν και τον αβαντάρουν στις προελάσεις του. Ο εχθρός αντιλαμβάνεται τις χειρονομίες πολέμου. Επελαύνει, προεκτείνεται και σημαδεύει τα κεφάλια μας. Απέναντι στις απειλές του εχθρού, οι απαντήσεις μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Υπουργοί και εισαγγελείς διαλαλούν προς όλες τις κατευθύνσεις την αναγκαιότητα να θωρακίσουν την ασφάλεια, τις περιπολίες και τη συνεργασία ανάμεσα στους καραμπινιέρους, την αστυνομία ερευνών και την εθνική υπηρεσία πληροφοριών… Αυτήν τη στιγμή το αστυνομικό κράτος γρασάρει τα τακτικά του τυφέκια, προετοιμάζοντας μπούκες, διώξεις και παρακολουθήσεις… οι ανθρωποφύλακες ήδη ετοιμάζουν τα κελιά που θα αιχμαλωτίσουν τους όποιους ανυπότακτους.

Ως εξεγερσιακοί μαχητές και με μια ειλικρινή δέσμευση στην αναρχική μνήμη οφείλουμε να στεκόμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον αγώνα ενάντια στην εξουσία. Καταστρώνοντας τα σχέδιά μας και σημαδεύοντας πολεμοχαρώς με τα όπλα μας, καθιστώντας σαφές ότι οι εχθροπραξίες είναι μέχρι θανάτου.

Τα κίνητρα της δράσης έγιναν σαφή στην ώρα τους. Η ενέργεια αυτή είναι η δική μας αλληλέγγυα χειρονομία στα συντρόφια Φρανσίσκο Σολάρ και Μόνικα Καμπαγέρο, που ’χουν απαχθεί από το ισπανικό κράτος. Νιώθουμε ακόμη την κατεπείγουσα ανάγκη να στείλουμε τη δύναμή μας στο σύντροφο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από την ελληνική αστυνομία, έχοντας περάσει δυο χρόνια στην παρανομία μαζί με τη μαχήτρια και συντρόφισσα Πόλα Ρούπα. Ξέρουμε πως ο σύντροφος μέσα στη φυλακή θα κρατήσει μια ανυποχώρητη στάση αγώνα και μάχης – Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί. [Νίκος Μαζιώτης, Ιούλιος του 2010]

Κανείς και τίποτα δε θα φρενάρει την ώθηση του κοινωνικού πολέμου.

Η βίαιη και ιλιγγιώδης ώθηση του κοινωνικού πολέμου δε μασάει ούτε με απειλές ούτε με την κατασταλτική πρακτική του κράτους-Κεφαλαίου. Οι πράξεις μας ανοίγουν τον εξεγερσιακό δρόμο προς τη συνολική απελευθέρωση.

Μέχρι να καταστρέψουμε και το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας του εγκλεισμού!