Ισπανικές φυλακές: Ενημέρωση για την κατάσταση του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα

Την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014, ο σύντροφος Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα βγήκε τελικά από την πειθαρχική απομόνωση (μέτρο που του είχε επιβληθεί στη φυλακή της Α Λάμα από τις 17 Ιούνη) για να τον μεταγάγουν στη φυλακή του Τόπας (στη Σαλαμάνκα). Εκεί έφτασε την Παρασκευή, 8 Αυγούστου, και τώρα βρίσκεται σε ατομικό κελί.

Ωστόσο, με το καλημέρα, ενημερώθηκε εκ νέου για την παρέμβαση των Αρχών σε κάθε του επικοινωνία (γραπτή, τηλεφωνική και επισκεπτήρια). Η διεύθυνση των φυλακών διαθέτει επιπλέον ένα ολόκληρο οπλοστάσιο μέτρων και εξευτελισμών για να τιμωρήσει και να εκδικηθεί εκείνες κι εκείνους που, όπως ο Γκαμπριέλ, ο Φρανσίσκο, η Μόνικα και πολλοί ακόμα, αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν. Σημειώνουμε πως, μεταξύ άλλων, επιχειρούν επανειλημμένα να σπάσουν τις σχέσεις του συντρόφου, δυσκολεύοντας (και για κάποιους καθιστώντας αδύνατες) τις επαφές με τον έξω κόσμο ή χωρίζοντάς τον από φίλους μέσω μεταγωγών σε άλλες πτέρυγες, όπως συνέβη και σ’ αυτή την περίπτωση, μόλις τρεις μέρες μετά την άφιξή του στη φυλακή του Τόπας.

Αυτά τα βρόμικα παιχνίδια της εξουσίας και των Αρχών δεν μας εκπλήσσουν, αποτελούν μάλιστα κομμάτι της αποκρουστικής ρουτίνας του εγκλεισμού και του εκβιασμού της «καλής διαγωγής» με το καρότο και το μαστίγιο.

Ακριβώς επειδή το γνωρίζουμε κι επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε θα παραμείνουμε σε επιφυλακή σχετικά με την κατάσταση των συντρόφων, και πάνω απ’ όλα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρεατομηχανή με την οποία επιχειρούν να μας συνθλίψουν.

Εντός κι εκτός των τειχών, ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει!

Για τη λευτεριά,
Μερικοί/-ές αναρχικοί/-ές
16 Αυγούστου 2014

Για να γράψετε στο σύντροφο:

Gabriel Pombo Da Silva
Centro Penitenciario de Topas – Salamanca
Ctra. N-630, km. 314
37799 Topas (Salamanca)
España / Ισπανία

στα ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά