Καράκας, Βενεζουέλα: Δραστηριότητα στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης

Στον απόηχο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης στα έγκλειστα συντρόφια, η συλλογικότητα της Ελευθεριακής Κινητής Βιβλιοθήκης La Soledad πραγματοποίησε την Κυριακή, 31 Αυγούστου, στο Καράκας ένα εργαστήρι ταχυδρομήσιμης τέχνης (καρτ ποστάλ φτιαγμένα από κολάζ, άχρηστο έντυπο υλικό, αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικών και τα σχετικά) με στόχο την αποστολή γραμμάτων στην αξιοπρεπή κρατούμενη Νύκι Κις, η οποία βρίσκεται έγκλειστη στις καναδικές φυλακές.

Την 1η Μάρτη 2011 η Νύκι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής για 12 χρόνια, κατηγορούμενη για τη δολοφονία ενός άντρα κατά τη διάρκεια ενός τσαμπουκά που ξέσπασε στους δρόμους του Τορόντο το 2007.

Τραγούδι της Νύκι Κις:

Παρά την καταφανή έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων εναντίον της και τις παρατυπίες της ίδιας της διαδικασίας (εξαφάνιση των βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, για παράδειγμα), το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο εξυγίανσης του Τορόντο απ’ τους αλήτες του δρόμου επέτασσε την καταδίκη της, ακόμα και ελλείψει στοιχείων. Το δίπολο που φιλοτέχνησαν τα μίντια ήθελε τον νεκρό άντρα να είναι ευυπόληπτος μπίζνεσμαν και τη Νύκι Κις, φερόμενη ως δράστρια των μαχαιρωμάτων που οδήγησαν στο θάνατό του, να είναι ζητιάνα.

Τον Μάρτη του 2014 η έφεση που κατέθεσε η Νύκι Κις απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές. Αυτήν τη στιγμή κρατείται σε φυλακές του Οντάριο. Περισσότερα για την υπόθεσή της μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα αλληλεγγύης freenyki.org.

Για αποστολή γραμμάτων η διεύθυνσή της είναι:

Nicole Kish
Grand Valley, Max Unit
1575 Homer Watson Blvd.
Kitchener, Ontario N2P 2C5, Canada