Μεξικό: Βομβιστική επίθεση στη Γραμματεία Περιβάλλοντος στην Τλαλνεπάντλα

Επιστρέφουμε σαν τις μνήμες που ταλανίζουν όσους θέλησαν με κάθε κόστος να δαμάσουν και να καταστρέψουν το άγριο.

Με τις πράξεις μας ζωντανεύουμε ξανά το μένος και την αντίσταση των γηγενών μαχητών ενάντια στους πολιτισμούς του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Με το βρυχηθμό που μας χαρακτηρίζει, επιτεθήκαμε εναντίον ενός απ’ τους θεσμούς που θαρρεί πως είναι η «αυθεντία», κάνοντας το διαμεσολαβητή ανάμεσα στην καταστροφικότητα του σύγχρονου ανθρώπου και στον ισοπεδωμένο φυσικό περίγυρο. Με ακραίο κυνισμό ισχυρίζεται πως εργάζεται για τη φύση, αναδασώνοντας εκτάσεις, προμοτάροντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση, επιθεωρώντας τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, ρεγουλάροντας τις προστατευμένες περιοχές κ.τ.λ., αλλά αυτό αποτελεί μονάχα το καλλωπισμένο προσωπείο των θεσμών που συνεργούν με το τεχνοβιομηχανικό σύστημα. Καμώνονται πως με την πράσινη κι εναλλακτική εκπαίδευση του σήμερα, μαθαίνοντας την υποταγμένη κοινωνία να ανακυκλώνει και να μην πετάει απόβλητα, κάνουν αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Τίποτα δεν απέχει πιο πολύ απ’ την πραγματικότητα, μιας και το πρόβλημα δεν έγκειται στη συσσώρευση απορριμμάτων, ούτε και στον καταναλωτισμό, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο πολιτισμός και το σύστημα που τον υποβαστάζει.

Αυτός ο «συνασπισμός» των «οικολογικών θεσμών» έχει φτάσει στο σημείο να οργανώνει διεθνείς συσκέψεις ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη λόγω των υψηλών επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κι όμως αυτό το φαινομενικό ενδιαφέρον για τη Γη πάει περίπατο άμα εστιάσουμε στις μεγάλες οργανώσεις και βιομηχανίες που συνεχίζουν να καταστρέφουν αδιακρίτως περιβάλλοντα ολάκερα για να καρπωθούνε οικονομικά οφέλη.

Εμείς δεν τους πιστεύουμε σε τίποτα, κι αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, προκρίνουμε ως βέλτιστη επιλογή την απόρριψη με κάθε κόστος των αριστερίστικων αξιών της κοινωνίας που επιβάλλει η τεχνοπράσινη κουλτούρα και την επίθεση ενάντια στην υποκρισία αυτών των θεσμών. Γι’ αυτό τη νύχτα της 5ης Οκτώβρη πυροδοτήσαμε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτηρίου της Γραμματείας Περιβάλλοντος, επί της οδού Γκουστάβο Πας, στην πόλη της Τλαλνεπάντλα, στην Πολιτεία του Μεξικού.

Με αυτήν τη δράση αποδεικνύουμε (ακόμα κι αν ο Τύπος την έκανε γαργάρα) πως επιστρέψαμε, αφήνοντας τη χαρακτηριστική μας στάμπα στην έφοδο εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της πορείας του συστήματος αυτού.

Αυτή είναι μόνο μια αρχή, προειδοποιούμε πως τα εκρηκτικά θα συνεχίσουνε να σκάνε…

Για την ακραία υπεράσπιση της άγριας φύσης!
Για την επίθεση ενάντια στο σύστημα και στους βαστάζους του!

Άγρια Αντίδραση[i]
«Γκρουπούσκουλο Νυχτερινός Θηρευτής»

[i] σ.τ.μ.: πρόκειται για νέα τάση που συναπαρτίζεται από διάφορες ομαδοποιήσεις τερροριστών από κοινού με τις πρώην Ατομικότητες που Τείνουν προς το Άγριο (Its), που πρόσφατα ανέλαβαν επίσης δράσεις υπογεγραμμένες στο παρελθόν με διαφορετικά ονόματα – βλ. πρώτο επικοινωνηθέν της Άγριας Αντίδρασης (RS) εδώ στα ισπανικά, και εδώ στ’ αγγλικά