Μεξικάνικες φυλακές: Συνθήματα από τις Αμελί Πελλετιέ και Φάλλον Πουασσόν σε αλληλεγγύη στους 4 αναρχικούς απεργούς πείνας

Γαμημένα γουρούνια//Φωτιά στις φυλακές//Αλληλεγγύη στους Φερνάντο, Αμπραάμ, Μάριο και Κάρλος//Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των αιχμάλωτων συντρόφων//Σε ρήξη κόντρα στην κυριαρχία
Σκατά σ’ όλες τις εξουσίες

Τη νύχτα της προηγούμενης Παρασκευής (3/10) ένα τεράστιο γκράφιτι εμφανίστηκε στον τοίχο της τραπεζαρίας της πτέρυγας Γ των γυναικείων φυλακών της Σάντα Μάρτα, όπου βρισκόμαστε έγκλειστες. Το γκράφιτι εκφράζει την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς συντρόφους Αμπραάμ, Φερνάντο, Μάριο και Κάρλος, που από την 1η Οκτώβρη διεξάγουν απεργία αορίστου χρόνου. Από την Παρασκευή λοιπόν οι συγκρατούμενές μας δεν έχουν σταματήσει να σχολιάζουν το καλά ορατό έργο.

Διαφέρει πολύ από τα συνήθη «σ’ αγαπώ» που γράφονται στους διαδρόμους της φυλακής! Έχει ένα χαρακτήρα συγκρουσιακό, που έρχεται σε ρήξη με την καθημερινή παθητικότητα.

Ο στόχος μας επετεύχθη! Μ’ αυτόν τον τρόπο προωθούμε το διάλογο και δημιουργούμε χώρους σκέψης μέσα στη φυλακή. Είναι ένας από τους τρόπους που έχουμε εδώ μέσα για να επιτεθούμε ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και στην ειρήνευση. Όπως το βλέπουμε εμείς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αγωνιστεί κανείς και να πάρει μια στάση άρνησης της εξουσίας.

Πρόθεσή μας δεν είναι να διεκδικήσουμε την αθωότητα κανενός, αλλά να παράξουμε πλαίσια σύγκρουσης και ρήξης με την καθεστηκυία τάξη. Το έχουμε υπόψη μας πως η πρωτοβουλία των συντρόφων να κατεβούν σε απεργία πείνας έχει βγει με αφορμή τη 2α Οκτώβρη και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, και ξέρουμε πως δεν είναι αυτή η πρόθεση των συντρόφων, ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως αρνούμαστε να κάνουμε χρήση των μμε, πόσω μάλλον για να παρουσιάσουμε ένα λόγο αθωότητας.

Σε αλληλεγγύη στους συντρόφους απεργούς πείνας!
Ούτε ένοχοι ούτε αθώοι

Γυναικείες φυλακές της Σάντα Μάρτα

στα ισπανικά