Μεξικάνικες φυλακές: Ενημέρωση για τον αναρχικό απεργό πείνας Μάριο Γκονσάλες

Από 1η Οκτώβρη 2014, οι αναρχικοί κρατούμενοι Μάριο Γκονσάλες, Φερνάντο Μπάρσενας, Αμπραάμ Κορτές και Κάρλος Λόπες βρίσκονται σε απεργία πείνας σε διαφορετικές φυλακές της Πόλης του Μεξικού. Ακολουθεί ενημέρωση της 13ης Οκτώβρη σχετικά με την υγεία του Μάριο Γκονσάλες:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μερικοί γιατροί του Τόρρε Μέδικα της φυλακής του Τεπέπαν, όπου βρίσκεται έγκλειστος ο Μάριο, ασκούν πιέσεις στο σύντροφο να υπογράψει ένα έγγραφο βεβαιώνοντας πως ο εν λόγω θεσμός δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με την πορεία της υγείας του. Το ίδιο συνέβη και με τους συντρόφους Φερνάντο και Αμπραάμ τις προηγούμενες μέρες.

Πέρα απ’ την ελλιπή ιατρική φροντίδα για τον Μάριο και τους υπόλοιπους συντρόφους απεργούς πείνας, σήμερα ένας γιατρός της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πόλης του Μεξικού βεβαίωσε πως ο Μάριο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά, στο συκώτι και στο πάγκρεας. Οι γιατροί της φυλακής του Τεπέπαν, από την άλλη, ισχυρίζονται πως ο σύντροφος δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο παρακρατούν το φάκελό του στη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του Μάριο· τα λίγα στοιχεία που έχουμε είναι πως έχει χάσει 10 κιλά, παρουσιάζει κοιλιακούς πόνους, άγχος, αδυναμία, εκνευρισμό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Γι’ αυτό και απαιτούμε να είναι ανεμπόδιστο το έργο της έμπιστης ιατρικής ομάδας στήριξης του Μάριο και να τους δοθεί πλήρης πρόσβαση στο ιατρικό του αρχείο, ώστε να είναι οι γιατροί σύντροφοί μας αυτοί που θα ενημερώνουν αξιόπιστα και τον ίδιο και την οικογένειά του σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του.

Για οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του Μάριο θεωρούμε υπεύθυνο το προσωπικό του Τόρρε Μέδικα της φυλακής του Τεπέπαν. Απαιτούμε επίσης να σταματήσει κάθε παρενόχληση εις βάρος των τεσσάρων συντρόφων απεργών πείνας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης, 16 Οκτώβρη, στην Υπογραμματεία Σωφρονιστικού Συστήματος επί της οδού Σαν Αντόνιο Αμπάδ 124, στη συνοικία Τράνζιτο (διαμέρισμα του Κουαουτέμοκ, Πόλη του Μεξικού).