Πόλη του Μεξικού: Αποφυλακίστηκε ο αναρχικός Μάριο Γκονσάλες

Με χαρά πληροφορούμαστε από τα συντρόφια του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού πως τα ξημερώματα της 31ης Οκτώβρη ο αναρχικός Μάριο Γκονσάλες αποφυλακίστηκε, ύστερα από περισσότερο από ένα χρόνο εγκλεισμού στις μεξικάνικες φυλακές. Ακολουθεί η μετάφραση της ανακοίνωσης των συγγενών και φίλων του συντρόφου:

Ο σύντροφός μας Μάριο Γκονσάλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ανακτώντας έτσι την πλήρη ελευθερία του. Δε χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα θρίαμβο της κινητοποίησης που κρατήθηκε ζωντανή για περισσότερο από ένα χρόνο. Στέλνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στήριξαν την υπόθεση και απαίτησαν την απελευθέρωσή του. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ειδικότερα τη στήριξη της Νούρια, της ακούραστης και άκαμπτης συντρόφου του Μάριο, και της μητέρας του Πατρίσια, που δεν τα παράτησαν ποτέ.

Προφανώς συγχαρητήρια πάνε και στον ίδιο τον Μάριο, που δε λύγισε ποτέ και στάθηκε στο ύψος του αγώνα, υπερασπιζόμενος με αποφασιστικότητα τις ιδέες του. Τέλος, ευχαριστούμε τους δικηγόρους του, που δίχως κανένα αντίτιμο έφεραν την αίσια έκβαση της υπόθεσης. Σήμερα είναι μια μέρα που θα τη θυμόμαστε· αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, τελικά έγινε πραγματικότητα. Όλα τα ψεύδη στη δίωξη του Μάριο κατέρρευσαν μετά από ένα μακρύ αγώνα. Η αλληλεγγύη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η επιμονή και η κινητοποίηση απέφεραν καρπούς.

Ναι, ο Μάριο απελευθερώθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται αδιάκοπα, γιατί ακόμα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, γιατί στο Μεξικό έχουμε ακόμη ένα φασιστικό κράτος που επιδιώκει να κρατήσει την εξουσία του σπέρνοντας τον τρόμο μέσω φυλακίσεων, εκτελέσεων και βίαιων εξαφανίσεων.

Φίλοι και συγγενείς του Μάριο Γκονσάλες