Βρυξέλλες: Διαδήλωση αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία του Ρεμί Φραις

Το Σάββατο, 1 Νοέμβρη, μια κατοστάρα άτομα συγκεντρωθήκαμε επί της λεωφόρου Σταλινγκράντ στις Βρυξέλλες για να δείξουμε αλληλεγγύη σε όσες κι όσους αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία και να εκφράσουμε την οργή μας για την αστυνομική δολοφονία του συντρόφου Ρεμί στο νότο της Γαλλίας.

Αρχικά έγινε παρέμβαση με ντουντούκα για να εξηγηθούν οι λόγοι της συγκέντρωσής μας στο πλήθος κόσμου που βρισκόταν στους δρόμους αυτού του τμήματος του κέντρου της πόλης, που παραμένει λαϊκό. Στο μεταξύ μοιραζόταν σχετικό φυλλάδιο, όταν άρχισαν να φωνάζονται τα πρώτα συνθήματα, όπως «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», «Το κράτος σκοτώνει, ας σκοτώσουμε το κράτος», «Τη λευτεριά δεν τη ζητιανεύουμε, ή την αδράττουμε ή δεν την έχουμε»…

Η συγκέντρωση άρχισε να γίνεται πιο φασαριόζικη, κι έτσι μισή ώρα αργότερα μετατράπηκε σε αυθόρμητη πορεία που έκοψε μερικές βόλτες στο κέντρο της πόλης, περνώντας από τη λεωφόρο Ανσπάκ. Στην κεφαλή υπήρχε ένα πανό που έγραφε «Εξουσίες δολοφόνοι» κι ένα μεγάλο καπνογόνο. Τα συνθήματα που φωνάζονταν ήταν «Μία σφαίρα για κάθε μπάτσο, κοινωνική δικαιοσύνη», «Κάτω το κράτος, οι μπάτσοι και οι μπουρζουάδες», «Λε-λε-λευτεριά, θέλουμε τη λευτεριά», «Εξουσία δολοφόνα» και «Τούβλο το τούβλο, τοίχο τον τοίχο, θα γκρεμίσουμε όλες τις φυλακές», ενώ έπεσαν και μπόλικες κροτίδες. Όσο διασχίζαμε τους δρόμους, έμπαινε περισσότερος κόσμος στην πορεία.

Στη συνέχεια διαλυθήκαμε χωρίς να έχουμε προβλήματα με την μπατσαρία ή προσαγωγές.