Βασιλεία: Επίθεση σε υποκατάστημα της UBS

Την Τετάρτη, 24 Σεπτέμβρη 2014, σπάσαμε τις τζαμαρίες ενός υποκαταστήματος του τραπεζικού ομίλου UBS στη Βασιλεία της Ελβετίας. Αυτή η ενέργεια αποτελεί συνεισφορά στην αντίσταση κατά της τρόικας, της διαχείρισης της κρίσης και της εφαρμογής των συμφερόντων των κυριάρχων.

Η τρόικα, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Κομισιόν (ΕΕ), δε ρεγουλάρει και ελέγχει μονάχα ολόκληρα κράτη, προϋπολογισμούς και κυβερνήσεις, αλλά καθορίζει επίσης τις συνθήκες ζωής των ατόμων, υποτιμώντας τα σε ανθρώπινους πόρους. Η αίσθηση πως καταλαμβάνεσαι εξαπίνης και καταδυναστεύεσαι από έναν αποκαλούμενο Kerneuropa (σκληρό πυρήνα ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών) είναι παρούσα καθημερινά σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.

Η «ελβετική χρηματοπιστωτική πιάτσα» παίζει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης και στην προέλαση των συμφερόντων των πλουσίων και ισχυρών. Η ενέργειά μας είναι μια συμβολική συνεισφορά στην αντίσταση ενάντια σε όλο δαύτο και παράλληλα ένα κάλεσμα προς ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Destroika, ενός φανταστικού κινήματος αντίστασης. Στις αρχές του 2015 αναμένονται τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης. Στόχος της Destroika είναι να συμπλεύσουν ποικίλοι αγώνες με τις προγραμματισμένες τοπικές διαδηλώσεις, ώστε να κατορθώσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπό τους. Κοπιάστε όλες κι όλοι στη Φρανκφούρτη!

Για έναν κόσμο δίχως καπιταλισμό, φυλακές και σύνορα!

Ό,τι είναι, είναι. Ό,τι δεν είναι, γίνεται!