Γκρενόμπλ: Πορεία για τη δολοφονία του Ρεμί Φραις

Μετά το θάνατο του Ρεμί Φραις στη μάχη ενάντια στο φράγμα του Σιβάν, διαδηλώσαμε στο κέντρο της πόλης της Γκρενόμπλ. Καμιά κατοσταριά άτομα περιπλανηθήκαμε κάνοντας σαματά στις γειτονιές του Σαν Μπρουνό και Σαμπιοννέ. Περνώντας από την οδό Λεντιγκιέρ, αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να ανακαινίσουμε το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας πατώντας συνθήματα («η αστυνομία δολοφονεί») και πετώντας μπογιές. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης, όπου σπάστηκε η τζαμαρία ενός καταστήματος της εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, στην πλατεία Υμπέρ Ντυμπντού, για να καταδειχθεί πως από τις ζώνες προς υπεράσπιση στη Γαλλία μέχρι την κοιλάδα της Σούζα στην Ιταλία (και τον αγώνα ενάντια στην υπερταχεία TAV) υπάρχουν εταιρείες σαν τη Vinci ή την SNCF οι οποίες, εκτός του ότι συνεργούν στην καταστροφή διαφόρων τόπων, δε διστάζουνε να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν για να καταφέρουν να επιβάλουνε τον κόσμο τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μοιραζόταν ένα κείμενο που εξηγούσε την κατάσταση κι εισέφερε και μερικές αλήθειες εν μέσω της κενότητας των μεταδόσεων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Οι μπάτσοι κράτησαν διακριτική στάση και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πορεία και να διαλυθούμε δίχως προβλήματα.

Για τους ακρωτηριασμένους και δολοφονημένους από την αστυνομία. Ούτε ξεχνάμε, ούτε συγχωρούμε. Απόψε στο δρόμο, αύριο στα οδοφράγματα.

Μερικοί διαδηλωτές παρόντες το βράδυ της Δευτέρας (27/10/2014)

πηγή: grenoble.indymedia.org