Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ: Σύντομο ανακοινωθέν από το Ντούραμ

Τη νύχτα της Τρίτης, 25 Νοέμβρη, μια ομάδα ανθρώπων εξοργισμένων με την αστυνομική δολοφονία του Μάικ-Μάικ Μπράουν, κι εμπνευσμένων από τις εξεγερμένες πράξεις που ’χουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, βανδαλίσαμε το Σκοπευτήριο της Εθνικής Φρουράς του Ντούραμ επί της Στέντιουμ Ντράιβ. Γράψαμε συνθήματα στις μπροστινές πόρτες και κάναμε θρύψαλα πάνω από μια ντουζίνα παράθυρα.

Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται τώρα στους δρόμους του Σαιντ Λούις και του Φέργκιουσον, συνεχίζοντας τον πόλεμο των ρατσιστών μπάτσων για λογαριασμό των πλουσίων ενάντια στους φτωχούς.

Αυτή η πράξη ήρθε μετά από μια συναρπαστική βραδιά διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης του Ντούραμ, όπου ένα ετερόκλητο πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους στα χέρια της αστυνομίας, έφραξαν δρόμους, ανάψανε πυροτεχνήματα, βάψανε κτήρια με σπρέι, πατώντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και των φυλακών, και μπλοκάρανε τη βορινή λωρίδα της εθνικής οδού 147.

Ελπίζουμε όλες αυτές οι πράξεις να συμβάλουνε σε μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση τοπικών εκφάνσεων ενός μαχητικού αγώνα κατά του ρατσισμού, του καπιταλισμού και του κράτους.

Για την αναρχία,
XXX

πηγή: anarchistnews.org