Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Μεξικό: Προφυλάκιση του συντρόφου Luis Fernando Sotelo Zambrano για εμπρηστική επίθεση

Στις 10 Νοέμβρη 2014 οι διωκτικές αρχές επέβαλαν στον Λουίς Φερνάντο Σοτέλο Σαμπράνο το μέτρο της προφυλάκισης με τις κατηγορίες των επιθέσεων κατά της δημόσιας ειρήνης, των επιθέσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς και πρόκλησης κακόβουλης ζημίας.

Ο σύντροφος συνελήφθη στις 5 Νοέμβρη κοντά στην κύρια πανεπιστημιούπολη του UNAM της Πόλης του Μεξικού, έπειτα από κατασταλτική επιχείρηση των μπάτσων εναντίον διαδηλωτών που σταμάτησαν ένα λεωφορείο της εταιρείας συγκοινωνιών Metrobús, κι αφού κατέβασαν τους επιβάτες, το πυρπόλησαν.

Ο Λουίς Φερνάντο βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Σουρ της Πόλης του Μεξικού, αναμένοντας να οριστεί δικάσιμος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν καθιστούν αδύνατη την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Αλληλέγγυοι/-ες ενημερώνουν πως ενόσω ο σύντροφος περνούσε από την εισαγγελία οι μπάτσοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την οικογένειά του να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο μετά από κάποια ώρα τούς επιτράπηκε η πρόσβαση.

Λευτεριά σε όλες κι όλους! Κάτω τα τείχη των φυλακών!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>