Ιταλία: Εμπρηστική επίθεση σε εγκαταστάσεις της Telecom στο Ροβερέτο

Στις 13 Δεκέμβρη 2014 πραγματοποιήθηκε επίθεση στον πύργο της Telecom στο Ροβερέτο. Οι τηλεκάμερες παρακολούθησης αποκαθηλώθηκαν και σε διάφορα σημεία τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί. Οι εταιρείες τηλεφωνίας, εκτός από τις περιβαλλοντικές βλάβες που προξενούν, είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένες με το κράτος όσον αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια. Η Telecom ειδικότερα είναι μία από τις εταιρείες που ευθύνονται για την επιβολή του μέτρου της βιντεοδιάσκεψης σε δίκες εναντίον κρατουμένων στην Ιταλία.

Η δράση έγινε σε αλληλεγγύη στους Αντριάνο Αντονάτσι και Τζανλούκα Ιακοβάτσι, στους οποίους έχει επιβληθεί το μέτρο της τηλεδιάσκεψης, στον Μαουρίτσιο Αλφιέρι, που επίσης του έχει επιβληθεί η βιντεοδιάσκεψη λόγω των αγώνων του στη φυλακή, στη Μόνικα Καμπαγέρο και στον Φρανσίσκο Σολάρ όπως και στους συλληφθέντες της πρόσφατης κατασταλτικής επιχείρησης, αποκαλούμενης «Πανδώρα»· ένα χαιρετισμό στους 11 συλληφθέντες. Στους Αλφρέντο Κόσπιτο και Νικόλα Γκάι γιατί ανέλαβαν την ευθύνη του τραυματισμού ενός εκ των υπευθύνων του πυρηνικού θανάτου. Στους κρατουμένους του αγώνα ενάντια στην υπερταχεία TAV, γιατί οι εταιρείες τηλεφωνίας έπαιξαν έναν καταλυτικό ρόλο στην καταστολή. Στην Ταμάρα Σολ, που κατηγορείται για πυροβολισμό εναντίον σεκιουριτά.

Μνημονεύουμε τον Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, τον Ρεμί Φραις, δολοφονημένο από την μπατσαρία, και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους αιχμαλώτους που αγωνίζονται. Μια αγκαλιά σε όλους όσοι συγκρούονται με την εξουσία ανά τον κόσμο.

Για την άμεση δράση. Για την αναρχία.

πηγή: informa-azione.info