Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ: Δράση ενάντια στην πρόσφατη αντιαναρχική επιχείρηση του ισπανικού κράτους

Αλληλεγγύη στους 7 φυλακισμένους αναρχικούς στην Ισπανία

Ενάντια στην καταστολή, ενάντια στην εξουσία

Στις 22 Δεκέμβρη 2014 μια ομάδα αναρχικών την πέσαμε στο ισπανικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο. Ρίξαμε φυλλάδια μες στο προξενείο, τουμπάραμε την ισπανική σημαία, κι αφού ουρλιάξαμε κατάρες, φύγαμε χωρίς προβλήματα.

Στις 15 Δεκέμβρη το ισπανικό κράτος ψήφισε το «νόμο φίμωτρο» [ley mordaza], που καθιστά έγκλημα το να βρίσεις μπάτσο, να φιλμάρεις μπάτσο ή να συναθροιστείς σε μεγάλες ομάδες. Στις 16 Δεκέμβρη το ισπανικό κράτος μπούκαρε σε διάφορα σπίτια και διαμερίσματα στη Βαρκελώνη [και αλλού στην Καταλονία, όπως και στη Μαδρίτη]. Μετά την κατάσχεση ηλεκτρονικών ειδών, εγγράφων και ειδών ένδυσης, το κράτος προφυλάκισε 7 αναρχικούς/-ές με αόριστες κατηγορίες που αφορούν την τρομοκρατία. Αυτούς τους αναρχικούς τους διώκουν για να εμπεδωθεί ένα παράδειγμα του τι μπορεί να σου συμβεί άμα σηκώσεις κεφάλι ενάντια στο φασισμό.

Αν το ισπανικό κράτος θέλει να φυλακίζει και να ποινικοποιεί αναρχικούς, είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι ν’ αντεπιτεθούμε. Ποτέ ξανά άνοδος της δικτατορίας! Λευτεριά στους αιχμαλώτους! Κάτω το κράτος!

Ζήτω η αναρχία!