Βαρκελώνη: Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της επιχείρησης Πανδώρα

Δεν παίζει φόβος.
Λευτεριά στους αιχμαλώτους.

Σύντομη ενημέρωση από την πορεία του Σαββάτου, 27 Δεκέμβρη 2014, στο κέντρο της Βαρκελώνης, σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πανδώρα κατ’ εντολή του δικαστή-δήμιου Χαβιέρ Γκόμες Μπερμούδες.

Η διαδήλωση, που ήταν καλεσμένη για τις 5 τ’ απόγευμα, κινήθηκε αρχικά σε λεωφόρους της πόλης με συνθήματα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, κι ενάντια στην αστυνομία, στις φυλακές και στο κράτος, για να καταλήξει στην περιοχή της Γκράσια. Με το που μπήκε η πορεία σ’ αυτήν τη γειτονιά, κουκουλωμένα συντρόφια δε μάσησαν, και την έπεσαν σε μια σειρά από τραπεζικά υποκαταστήματα, σε κάποια μαγαζιά πολυεθνικών επιχειρήσεων και στο πεντάστερο ξενοδοχείο Casa Fuster (προξενείο των Γερμανών ναζί το 1936, κατοπινό κέντρο της επιτροπής άμυνας της επανάστασης το 1937, που το 1939 το πήραν οι φασίστες της Φάλαγγας, και μεταδικτατορικά μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας, παρά τις προηγούμενες απόπειρες των ενώσεων γειτονιάς να το μετατρέψουν σε κοινωνικές εγκαταστάσεις).

Οι μπάτσοι απείλησαν κάμποσες φορές να την πέσουν στους διαδηλωτές, ωστόσο μεγάλο μέρος των συντρόφων κρατήθηκαν μαζί στο δρόμο για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις ενάντια στους εκπροσώπους του Κεφαλαίου στην πόλη. Τελικά το λήξαμε αφού ξεφορτωθήκαμε τα υλικά των επιθέσεων, κι απομακρυνθήκαμε κατά ομάδες από την περιοχή.

Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας!

Φωτιά σε τούτη την κοινωνική ειρήνη που κατασκευάζεται στις πλάτες των αιχμάλωτων αδερφιών μας!

Θάνατο στο κράτος και ζήτω η αναρχία!