Από τη Χιλή ως την Ισπανία: Εξεγερτική αλληλεγγύη

Από τη Χιλή ως την Ισπανία… αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/-είσες της επιχείρησης Πανδώρα
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους της ΣΠΦ και στον Χριστόδουλο Ξηρό στην Ελλάδα
Αλληλεγγύη είναι επίθεση – Λευτεριά στους/στις αιχμάλωτους/-ες της επιχείρησης Πανδώρα
Εξεγερτική αλληλεγγύη από τη Χιλή ως την Ισπανία – Κρατούμενοι/-ες στο δρόμο
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αναρχικούς στην Ισπανία
Διεθνιστική αλληλεγγύη στους κρατούμενους/-ες στην Ισπανία

Ένα χαρτοπανό είναι ένα χαρτοπανό… κι όμως είναι παραπάνω από ένα κομμάτι χαρτί όταν προσλαμβάνουμε τη μάχη από μια προοπτική διαρκούς πολυμορφίας.

Είναι μια μικρή χειρονομία απάντησης, ένα συνένοχο κλείσιμο του ματιού στα συντρόφια απαχθέντα από το ισπανικό κράτος· οι συνενοχές μας πάνε μακρύτερα από κάθε σύνορο.

Η συνέργεια των κρατών της Χιλής και της Ισπανίας έγινε προφανής με το πολιτικό φλερτ αναμεταξύ των κατασταλτικών μηχανισμών τους, ενώ υλοποιήθηκε με τις διακρατικές συναντήσεις των Αρχών τους και τα διάφορα ταξίδια τους στα εδάφη και των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η επιχείρηση Πανδώρα δεν είναι απλώς η τυφλή επανέκδοση ενός κατασταλτικού μοντέλου, αλλά εμπεριέχει επίσης μια κίνηση προς τα εμπρός, που αποσκοπεί στην παραχάραξη της αλήθειας στοχοποιώντας τις GAC (Συντονισμένες Αναρχικές Ομάδες) σαν έναν πυρήνα άμεσης δράσης (με τον ίδιο τρόπο που στη Χιλή οι καταλήψεις στοχοποιήθηκαν ως βιτρίνες μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης»). Επιπλέον, η κατασταλτική αυτή αναβάθμιση λαμβάνει χώρα στη βάση της φανταστικής κατηγορίας πως τα συντρόφια συναπαρτίζουν μια «τρομοκρατική οργάνωση» που δεν έχει πραγματοποιήσει καμιά γνωστή επίθεση. Αυτή είναι η δημοκρατία, ο παραλογισμός που αυτοεπιβεβαιώνεται για να διαιωνίσει την εξουσία του. Ως αντεξουσιαστές/αντεξουσιάστριες δεν ζητιανεύουμε τίποτα, μονάχα διακηρύττουμε την απαξίωσή μας.

Σε όποια περιοχή, σε όποια εδάφη κι αν βρισκόμαστε, ας διδαχτούμε από την κατασταλτική μανούβρα στην Ισπανία, κατανοώντας πως ο κοινωνικός πόλεμος διεξάγεται παγκόσμια. Τα κράτη ανταλλάσσουν πληροφορίες και στρατηγικές. Εμείς δεν στέκουμε απλοί παρατηρητές, αλλά αντίθετα είμαστε μέρος της ίδιας πλημμυρίδας ενάντια στην εξουσία.

Δεν ξεχνάμε τα συντρόφια μας Φρανσίσκο και Μόνικα· οι καρδιές μας είναι και θα ’ναι μαζί σας.

Αλληλεγγύη κι αγώνα για τα αιχμάλωτα συντρόφια της επιχείρησης Πανδώρα και για τα αγαπημένα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον Χριστόδουλο Ξηρό, που συνελήφθη πρόσφατα: Μια φορά αντάρτης, πάντοτε αντάρτης!

Μερικοί αναρχικοί
Σαντιάγο-Χιλή, Γενάρης 2015.