Σαντιάγο, Χιλή: Δράση αλληλεγγύης σε αναρχικούς/αντεξουσιαστές κρατουμένους στην Ελλάδα

Συνενοχή κι αλληλεγγύη πέρα από γλώσσες, σημαίες και σύνορα.

Με τον ερχομό του νέου έτους κι εκμεταλλευόμενη την περίοδο των γιορτών, η ελληνική κυβέρνηση εγκαινίασε τη διαδικασία μεταγωγής κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ του Δομοκού, με τον προφανή στόχο να απομονώσει τους μαχόμενους αιχμαλώτους και να επιχειρήσει να αποδυναμώσει τον αναρχικό αγώνα που κάθε μέρα εντείνεται στους δρόμους και πίσω από τα ειδεχθή τείχη των φυλακών.

Ο πρώτος κρατούμενος που μετήχθη ήταν ο αναρχικός σύντροφος Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ γρήγορα ακολούθησαν οι μεταγωγές του Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλους της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, του Κώστα Γουρνά, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και των Γιάννη Ναξάκη και Γρηγόρη Σαραφούδη, καταδικασμένους για ένοπλη ληστεία και υποτιθέμενη συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Το ξέρουμε πως αυτές είναι οι πρώτες από πολλές μεταγωγές που πρόκειται να ακολουθήσουν, κατανοώντας πως αυτού του τύπου οι φυλακές κατασκευάστηκαν στοχεύοντας ειδικά στο φρενάρισμα του αγώνα για την καταστροφή της εξουσίας μέσω του πολιτικού εγκλεισμού, γι’ αυτό ως μικρή ένδειξη επαναστατικής αλληλεγγύης από το άλλο άκρο του κόσμου τα ξημερώματα της 8ης Γενάρη πραγματοποιήσαμε ένα μπλοκάρισμα δρόμου με φλεγόμενα λάστιχα.

Πραγματοποιώντας αυτή την αλληλέγγυα δράση απευθύνουμε ένα κάλεσμα στην ανάληψη της ευθύνης των ιδεών και πρακτικών μας στον πόλεμο ενάντια στην εξουσία, στη διεθνιστική αλληλεγγύη στα συντρόφια μας που αντιστέκονται με αξιοπρέπεια στη φυλακή κι αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο το κράτος/Κεφάλαιο· πρόκειται για ένα ξεκάθαρο κάλεσμα σε πολλαπλασιασμό των δράσεων/χειρονομιών που θα καταφέρουν να σπάσουν την απομόνωση της φυλακής.

Εδώ, στη Χιλή, έχει ξεκινήσει η θερινή περίοδος και το κράτος δεν κάνει παύσεις, εκμεταλλευόμενο την περίσταση για να ενεργήσει όπως του γουστάρει ενάντια στους δηλωμένους εχθρούς του. Γι’ αυτό και καλούμε στον πολλαπλασιασμό των χειρονομιών και δράσεων ενάντια στην εξουσία, να καταλάβουν πως εδώ είμαστε κι εδώ θα συνεχίσουμε, και πως από την μπάντα μας δεν ξεχνάμε τους αιχμαλώτους μας, ούτε τους πεσόντες μας, μήτε και τον πόλεμο που έχουμε ανοίξει εναντίον κάθε είδους Αρχής.

Χαιρετίζουμε τους αναρχικούς/αντεξουσιαστές κρατουμένους στις ελληνικές φυλακές, στέλνοντας ειδικότερα τη δύναμή μας και τη στοργή μας στον Νίκο Μαζιώτη, στον Κώστα Γουρνά, καθώς και στον ακέραιο και αμετανόητο μαχητή Χριστόδουλο Ξηρό, πέρα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε μαζί του.

ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Από κάποιο σημείο του Σαντιάγο της Χιλής προς την Ελλάδα
Χαιρετισμούς: Κάποιοι/-ες Αναρχικοί/-ές για την Επαναστατική Αλληλεγγύη