Σαντιάγο: Καταδικαστική απόφαση για την Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα

Λευτεριά στην Ταμάρα Σολ και σε όλες/όλους τους εχθρούς της κυριαρχίας απαχθέντες από το κράτος σε Μεξικό, Ελλάδα, Ιταλία, Χιλή, ΗΠΑ…

Σήμερα, 30 Γενάρη 2015, βγήκε η ετυμηγορία στη συντομευμένη δίκη εις βάρος της συντρόφισσας Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα, κατηγορούμενης ότι πυροβόλησε εναντίον ενός φρουρού ασφαλείας σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Estado στο Σαντιάγο της Χιλής.

Η έδρα του δικαστηρίου αποφάνθηκε πως η Ταμάρα Σολ είναι ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κλοπή (ως προς την αρπαγή του όπλου του σεκιουριτά).

Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται να λάβει χώρα στις 12 η ώρα της 4ης Φλεβάρη 2015, ωστόσο αν λάβουμε υπόψη τον τρόπο που έχει ενεργήσει το δικαστικό σύστημα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι πιθανό την τελευταία στιγμή να αλλάξει η ημερομηνία και η ώρα.

Η τελευταία αυτή πράξη της δίκης είναι σημαντική, διότι θα μάθουμε ποια ποινή πρόκειται να επιβληθεί στη συντρόφισσα και αν θα μπορέσει να βγει από τη φυλακή με το «προνόμιο» της «επιτηρούμενης ελευθερίας». Υπενθυμίζουμε πως η εισαγγελία έχει ζητήσει 7 χρόνια φυλάκισης, ενώ η υπεράσπιση προσδοκά την αποφυλάκιση υπό καθεστώς «επιτηρούμενης ελευθερίας», δεδομένου του ελαφρυντικού του «πρότερου έντιμου βίου» και του γεγονότος πως η κατηγορούμενη έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεων για τις οποίες διώκεται.

Λευτεριά στην Ταμάρα Σολ!

πηγή: refractario