Μεξικάνικες φυλακές: Κείμενα των Αμελί και Φάλλον σε αλληλεγγύη στον Αμπραάμ Κορτές Άβιλα

Μηνύματα που διαβάστηκαν σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Αμπραάμ Κορτές Άβιλα και σε κάθε απαχθέντα/απαχθείσα του κράτους, μαζί με άλλα κείμενα στήριξης, σε μικροφωνική-συγκέντρωση της 25ης Φλεβάρη έξω από δικαστήρια της Πόλης του Μεξικού.

21 Φλεβάρη 2015

Με πολλή οργή είχα μάθει πως ο σύντροφος Αμπραάμ Κορτές Άβιλα, έγκλειστος στη φυλακή Νόρτε, έλαβε την απάντηση στην προσφυγή του που επικύρωνε την καταδικαστική απόφαση των 13 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον ενός μπάτσου, ενός από κείνους που την 2α Οκτώβρη 2013 είχαν αναλάβει τη διαφύλαξη της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, προστατεύοντας τους προνομιούχους, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες στους δρόμους του Μεξικού. Τον σύντροφο τον κατηγορούν πως έλαβε μέρος στο σώμα της κοινωνικής ανταρσίας που εκτόξευε πέτρες, μπουκάλια φωτιάς (μολότοφ) κι άλλα αντικείμενα στα γουρούνια.

Λοιπόν, Αμπραάμ, έχω καταλήξει στο μοναδικό συμπέρασμα πως όταν εξεγειρόμαστε θα μας καταστέλλουν με αυτόν τον τρόπο. Η καταδίκη σου είναι σύμφωνη με την κοινωνία-φυλακή τους. Υπό αυτή την έννοια, σου στέλνω πολλή αλληλέγγυα δύναμη από καρδιάς. Να οργανώσουμε τον αγώνα τόσο μέσα στη φυλακή όπως κι έξω με στόχο να χτυπήσουμε κάθε εξουσία και να τελειώνουμε με τον γαμημένο τους κόσμο της σκλαβιάς και του φόβου.

Να διαχυθεί η λύσσα! Ακόμα κι αν ο κόσμος φαντάζει μερικές φορές ερμητικός, ακόμα κι αν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και δεν συμμερίζονται το μίσος μας για την κυριαρχία κι απλά ξέρουν πώς να την αναπαράγουν. Εγώ πιστεύω πως μ’ όλα και με λιγάκι εμπιστοσύνη μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας και συντροφικότητας με τους υπόλοιπους, κι έτσι να ανοίξει χώρος για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών. Αυτό ισχύει τόσο στο δρόμο όσο και στη φυλακή. Οπότε… μ’ όλα πλην φόβου!

Οπότε, σ’ αλληλεγγύη στον Αμπραάμ Κορτές Άβιλα, ας φωτίσει η φωτιά τη στολή κάθε κωλόμπατσου και γαμημένου φρουρού.

Ζήτω η ανταρσία!

Αμελί
Φυλακή της Σάντα Μάρτα
Γεια σου, Αμπραάμ,

Ελπίζω να είσαι καλά, όσο αυτό είναι δυνατό βέβαια.

Μπορώ να φανταστώ πως οι μέρες που έρχονται είναι μέρες στρες και άγχους, τόσο για σένα όσο και για την οικογένειά σου και τα συντρόφια σου. Παρά τα τείχη που μας περικλείουν και του χρόνου που απλά κυλά, ελπίζω να συνεχίζεις δυνατός, κι όχι μονάχα υπό την έννοια του να συνεχίζεις τον αγώνα ενάντια στο θεσμό της φυλακής, αλλά και δυνατός από την άποψη του να μην επιτρέπεις στον εγκλεισμό να σε αλλάξει.

Το γεγονός πως δεν πιστεύουμε στη δικαιοσύνη μάς θέτει σε μια κατάσταση αβεβαιότητας ενώπιόν της, μια στάση πολύ λογική όπου το μόνο που μας μένει είναι η ατομική μας δύναμη για να αντέξουμε την πραγματικότητα, κι όπου η δύναμη των συντρόφων που μας στηρίζουν μας δίνει ενέργεια για να συνεχίζουμε προς τα εμπρός.

Ελπίζω να λάβεις μια θετική απόφαση και να βγεις σύντομα στο δρόμο. Μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου, τόσο μέσα όσο κι έξω, η αυθεντικότητα είναι η καλύτερη δύναμη.

Πολλή δύναμη, σύντροφε!

Φάλλον
Φυλακή της Σάντα Μάρτα

στα ισπανικά