Σαντιάγο: Αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους απεργούς πείνας στην ελληνική επικράτεια

Αλληλεγγύη στους/στις κρατούμενους/-ες σε απεργία πείνας στην Ελλάδα. Κάτω η φυλακή του Δομοκού (Α)

Ως αναρχικοί δεν πιστεύουμε στα σύνορα, γι’ αυτό και δεν μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην κατασταλτική επίθεση του ελληνικού κράτους και στ’ αντίποινα που κάνει εναντίον των αναρχικών συντρόφων στην Ελλάδα, εις βάρος των συγγενών και του κοντινού φιλικού περιβάλλοντός τους, όπως συνέβη στα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – ενστερνιζόμαστε και στηρίζουμε την απόφασή τους να κατεβούν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου σε περίπτωση που δεν αφεθούν ελεύθερες οι συγγενείς και φίλες τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απόφαση των αιχμαλώτων σε διάφορες ελληνικές φυλακές που ζητούν την κατάργηση των νόμων εναντίον όσων αγωνίζονται, έχοντας επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως ανάχωμα και να κατέβουν σε απεργία πείνας μέχρι την κατάργηση του Α’ αντιτρομοκρατικού (άρθρο 187) και του Β’ αντιτρομοκρατικού νόμου (άρθρο 187Α), την κατάργηση του κουκουλονόμου, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης περί βίαιης λήψης γενετικού υλικού (και, γενικότερα, της αστυνομικής μεθόδευσης για την κατασκευή ενόχων μέσω DNA).

Στις 13 Μάρτη 2015 πραγματοποιήθηκε μια πορεία στους δρόμους του Σαντιάγο, στη χιλιανή επικράτεια, για την απελευθέρωση του Τάκο, ενός πολικού αρκούδου που κρατείται σε κακά χάλια σ’ ένα ζωολογικό κέντρο εξόντωσης, ενώ για προφανείς λόγους δεν είναι δυνατόν μια πολική αρκούδα να βρίσκεται σε αιχμαλωσία, και μάλιστα υπό 35 βαθμούς Κελσίου. Βγήκαμε στους δρόμους γι’ αυτόν και για όλα τα ζώα που κάθε στιγμή αιχμαλωτίζονται και δολοφονούνται, καθώς και για την κατάργηση του νόμου περί κυνηγιού, κάνοντας γνωστό πως δεν συνθηκολογούμε κι ούτε πρόκειται να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους δεσμοφύλακες για να κουβεντιάσουμε τη μεταγωγή του. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεπείς με τον αγώνα για τη συνολική απελευθέρωση, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε ανθρώπινο και μη ανθρώπινο ζώο αδερφό σε αιχμαλωσία, κι έτσι παρεμβήκαμε μ’ ένα πανό αλληλεγγύης για το κατασταλτικό μαρτύριο που περνάνε τα έγκλειστα συντρόφια στην Ελλάδα.

Ακούστε το καλά, ανθρωποφύλακες: κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές.
Κάθε αντάρτης πόλης λεπίδι κοφτερό: κρεμάλα σε κάθε σωφρονιστικό!*

Κάτω η φυλακή του Δομοκού και οι φυλακές υψηλής ασφαλείας που προορίζονται για όσους κι όσες ξεσηκώνονται εναντίον του Κεφαλαίου.

Λευτεριά σε όλα τα αιχμάλωτα αδέρφια σε κάθε γωνιά του κόσμου, όποιο κι αν είναι το είδος τους: για τη συνολική απελευθέρωση!

πηγή: insurrecto

* σ.τ.μ.: με χαρά είδαμε πως τα συντρόφια τσίμπησαν τα μεταφρασμένα συνθήματα της ανταπόκρισης απ’ την πρόσφατη παρέμβαση αναρχικών έξω από τις φυλακές Δομοκού