Θαραγόθα: Σύντομο χρονικό των ημερών ενάντια στην καταστολή και για την αλληλεγγύη

Λευτεριά στους αντιφασίστες Ρίτσι και Χουάν Ντιέγο
Αλληλεγγύη στον Χοσέ Αντούνεθ Μπεθέρρα, κρατούμενο απεργό πείνας
Κρατούμενες/-οι στο δρόμο

Σημ. του Contra Info: Χαιρετίζουμε την ενεργή αλληλεγγύη των συντρόφων που τύπωσαν και διένειμαν το υλικό σχετικά με τις εν εξελίξει απεργίες πείνας στις ελληνικές φυλακές που στείλαμε ως συνεισφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Για κάθε ενδιαφερόμενο/-η, το μπροσουράκι στα ισπανικά εδώ.

Από την Πέμπτη 12 Μάρτη μέχρι την Κυριακή 15 Μάρτη έλαβε χώρα στην πόλη της Θαραγόθα μια σειρά αλληλέγγυων και αντικατασταλτικών εκδηλώσεων ενάντια στη δημοκρατία και στους υπερασπιστές της. Περίπου 200 άτομα πέρασαν αυτές τις μέρες από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Kike Mur (παλιά φυλακή της γειτονιάς του Τορρέρο), συμμετέχοντας στις διάφορες δραστηριότητες: προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες, συζητήσεις αντιπληροφόρησης (μεταξύ άλλων μοιράστηκαν φυλλάδια για τις απεργίες πείνας κρατουμένων στην Ελλάδα), εργαστήρι συγγραφής γραμμάτων σε κρατούμενους/-ες απ’ όλο τον κόσμο, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας που δωρίστηκαν με σκοπό να πωληθούν και τα έσοδα να ενισχύσουν τα συντρόφια που διώκονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Πανδώρα.

Αυτού του τύπου οι ημερίδες πιστεύουμε πως μας χρησιμεύουν πάνω απ’ όλα για να συσφίξουμε τους δεσμούς ανάμεσα σε συντρόφια από διαφορετικά μέρη και να δημιουργήσουμε μονοπάτια αλληλεγγύης και επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές. Επιπλέον, τούτη τη φορά θελήσαμε να βγάλουμε τις εκδηλώσεις στους βαρετούς δρόμους της πόλης, απαντώντας στο πρόσφατο κατασταλτικό χτύπημα που δεχτήκαμε στην πόλη με τη σύλληψη 10 αντιφασιστών και την προφυλάκιση δύο εξ αυτών σε καθεστώς FIES, με την κατηγορία της συμμετοχής στο ντου εναντίον της νεοναζιστικής φωλιάς «Ογάρ Σοθιάλ» στη Θαραγόθα στις 28 Φλεβάρη. Θελήσαμε επίσης να διαδώσουμε τον αγώνα του έγκλειστου συντρόφου Χοσέ Αντούνεθ Μπεθέρρα και να υπογραμμίσουμε την αναγκαιότητα να πολεμήσουμε τις φυλακές και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια τούτων των ημερών πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις σε όλη την πόλη, συν μιας διαδήλωσης για την απελευθέρωση των δύο αντιφασιστών, όπου πατήθηκαν οι βιτρίνες τραπεζικών υποκαταστημάτων με αντικατασταλτικές αφίσες διαφόρων θεματικών, καταλήγοντας έξω από το σωφρονιστικό κέντρο 3ου βαθμού «Λας τρέθε Ρόσας», όπου γράφτηκαν συνθήματα ποικίλα και απενεργοποιήθηκαν οι κάμερες επιτήρησης.

Γιατί η αλληλεγγύη μας δεν γνωρίζει ούτε τείχη, ούτε φράχτες, ούτε σύνορα, και γιατί μας ωθεί ν’ αγωνιστούμε ενάντια στον πιο μεγάλο εκ των εχθρών, του οποίου η καταστολή μόνο μας δυναμώνει.

Αλληλεγγύη σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για τη λευτεριά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας.

Θάνατο στο κράτος και ζήτω η αναρχία!

περισσότερες φωτογραφίες εδώ