Απεργίες πείνας από 2/3 – Ιατρική γνωμάτευση για Θεόφιλο Μαυρόπουλο (φυλακή Κορυδαλλού)

λάβαμε από «Συγγενείς-φίλους κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» (sygeneis-filoi@espiv.net)

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Εξετάσαμε σήμερα 19/3/2015, τον κ. Μαυρόπουλο Θεόφιλο, που διάγει την 18η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απολέσει το 9% του συνολικού του σωματικού βάρους. Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει έντονη ωχρότητα, αδυναμία, καταβολή και κόπωση στην ελάχιστη προσπάθεια (βάδιση ολίγων μέτρων). Η Α.Π. είναι 90/70 mmHg, σφύξεις 130/min, εμφανίζει ορθοστατική υπόταση, αρρυθμία και αιμοδυναμική αστάθεια.

Οι γενόμενες εργαστηριακές εξετάσεις του έδειξαν τις ακόλουθες τιμές (μέτρηση 11/3/2015): Σάκχαρο ορού 54mg, CRP 11,3 και ουρικό οξύ 13,3.

Με δεδομένο τη συνέχιση της απεργίας πείνας του κρατούμενου, εκτιμούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Συνιστούμε την ΑΜΕΣΗ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ διακομιδή του σε Γ/βάθμιο νοσοκομείο του ΕΣΥ, για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών λειτουργιών του.

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ – Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ
ΣΑΚΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Διευθυντής ΕΣΥ
_

βλ. νεότερη ενημέρωση (19/3/2015) για μεταφορά του Θεόφιλου Μαυρόπουλου σε νοσοκομείο εκτός φυλακής

επίσης: άλλο ένα μέλος της ΣΠΦ, ο απεργός πείνας Παναγιώτης Αργυρού, βρίσκεται σε εξωτερικό νοσοκομείο