Σαντιάγο: Επίθεση σε υποκατάστημα ασφαλιστικής εταιρείας

Το τρικάκι γράφει: «Να επιτεθούμε στα συμφέροντα των πλουσίων και των ισχυρών. Να επιτεθούμε σε Penta, Λούκσικ, Μπατσελέτ και σ’ όλες τις επιχειρήσεις τους όπου κι αν βρίσκονται. Να καταστρέψουμε κάθε μορφή εξουσίας και Αρχής».

Στο παρόν ιστορικό μας πλαίσιο, η παγκόσμια και τοπική εξουσία παίρνει σάρκα και οστά στα πολυάριθμα γρανάζια που προορίζονται για τον κοινωνικό έλεγχο και την αναπαραγωγή των σχέσεων κυριαρχίας και υποταγής.

Από τα μεγάλα βιομηχανικά συμπλέγματα μέχρι την τεχνολογία που εισάγεται στην καθημερινότητα του ατόμου, την περισυλλογή στοιχείων μέσω των «κοινωνικών δικτύων» και την προώθηση της ιδεολογίας της «ασφάλειας», η εξουσία αποζητά να ’ναι σε θέση να κρατά τα πάντα κάτω από τον έλεγχό της ώστε να διατηρήσει την τάξη πραγμάτων που βασίζεται στα προνόμια, στα πλούτη και στην καταπίεση.

Τα ξημερώματα της 12ης Μάρτη 2015 επιτεθήκαμε σ’ ένα υποκατάστημα πώλησης ασφαλειών και αδειών κυκλοφορίας του ομίλου Penta Security στη συνοικία του Σαν Μιγκέλ, σπάζοντας κάποιες από τις βιτρίνες του και πετώντας αναρχικά τρικάκια. Αυτή η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του τρέχοντος οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο εν λόγω όμιλος, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του επιθετικού αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία. Είναι μια ενέργεια ενάντια σε αυτό που είναι και αντιπροσωπεύουν: ένα γρανάζι της κυριαρχίας με μεγάλες μπίζνες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου (τράπεζες, ασφάλειες, δάνεια κ.τ.λ.) που, ως γνωστόν, χρηματοδοτεί τη χιλιανή πολιτική τάξη με τα κέρδη του.

Μακάρι το ένα σπασμένο τζάμι να φέρει το επόμενο, και οι δράσεις επίθεσης κι αγώνα ενάντια στην εξουσία να δώσουν ώθηση μέχρι την κατάρρευση του συστήματος κυριαρχίας, για τη συνολική λευτεριά. Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και την αντεξουσιαστική μας αλληλεγγύη στα συντρόφια που ’ναι έγκλειστα στη Χιλή και σ’ όλο τον κόσμο. Στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στα συντρόφια απαχθέντα από το ελληνικό κράτος που βρίσκονται σε απεργία πείνας. Ακόμη, στα συντρόφια που είναι σε απομόνωση στις φυλακές του ιταλικού κράτους, και στους κρατούμενους απεργούς πείνας στην Ισπανία.

Λευτεριά στους μαχόμενους αιχμαλώτους στη Χιλή και σ’ όλο τον κόσμο.

Φωτιά κι επίθεση στην εξουσία και στους αντιπροσώπους της.

Ενάντια σε κάθε κοινωνικό έλεγχο, συνολική απελευθέρωση.

μερικά ανάρχια…

στ’ αγγλικά