Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων: Διεθνές κάλεσμα δράσης για απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές

Αυτή τη στιγμή, οι φυλακισμένοι αναρχικοί του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Πολίτης, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Δημήτρης Μπουρζούκος, Άκης Σαραφούδης, Γιάννης Μιχαηλίδης, τα μέλη του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς, το μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, οι τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι και οι κρατούμενοι Γ. Σοφιανίδης και Μ.-Σ. Ελτσιμπάχ, βρισκόμαστε σε απεργία πείνας, αγωνιζόμενοι ενάντια στο νομικό και κατασταλτικό καθεστώς εξαίρεσης που έχει εγκαθιδρυθεί από το ελληνικό κράτος από τις αρχές του 2000.

Από τις 2 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους συντρόφους εκτός των τειχών έναν αγώνα για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την κατάργηση του κουκουλονόμου, τη ριζική αλλαγή της μεθοδολογίας λήψης και ταυτοποίησης του DNA, την αποφυλάκιση του πολυτραυματία μέλους της 17Ν Σάββα Ξηρού.

Ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, είναι αγώνας ενάντια στον πυρήνα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Είναι ένας αγώνας ενάντια στον πυρήνα του νέου ολοκληρωτισμού που εγκαθιδρύθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια την τελευταία 15ετία.

Αναγνωρίζοντας πως το πλέγμα των σχεδιασμών της κυριαρχίας ξεπερνάει τα στενά γεωγραφικά σύνορα των κρατών, καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ανά τον κόσμο να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να δράσουν την 1η Απριλίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα επαναστατικής ενότητας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

στ’ αγγλικά, ισπανικά, σερβοκροατικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά & τουρκικά