Πειραιάς: Κείμενο των αναρχικών απεργών πείνας Γιώργου Πολύδωρου και Γεράσιμου Τσάκαλου από το Τζάνειο νοσοκομείο

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ…

Συνεχίζουμε την απεργία πείνας για 27η μέρα και νοσηλευόμαστε πλέον στο Τζάνειο νοσοκομείο. Μπορεί η υγεία μας να βρίσκεται σε “ανησυχητικό σημείο” όπως λένε οι γιατροί αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει πουθενά. Για άλλη μια φορά να γίνουμε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχει επιστροφή από την επιλογή μας να πεθάνουμε αν αυτό χρειάζεται για να σταματήσει η εκδικητική προφυλάκιση της μάνας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της συντρόφου του δεύτερου. Είμαστε άνθρωποι που τηρούμε τα λόγια μας και θα παραμείνουμε συνεπείς ως αναρχικοί σε αυτά. Δεν θα κάνουμε πίσω.

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται παράξενο που πραγματοποιούμε απεργία πείνας χωρίς να ζητάμε απολύτως τίποτα για εμάς τους ίδιους, αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι αυτό το εκδικητικό κυνήγι μαγισσών. Το να τιμωρούν τους συγγενείς μας για επιλογές που δεν πήραν αυτοί αλλά εμείς είναι μια φασιστική πρακτική. Από τη θέση που είμαστε μπορούμε μόνο να βάλουμε ένα ανάχωμα σε αυτές τις πρακτικές, την απεργία πείνας.

Ευχαριστούμε ειλικρινά τους συντρόφους που με τις κινήσεις αλληλεγγύης έξω βοηθάνε με όλους τους τρόπους να ακουστεί ο αγώνας που δίνουμε εδώ μέσα. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν σταματάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε από το να αποδεχτούμε την ιδέα των συγγενών μας στη φυλακή. Μέχρι τέλους και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

…..ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ

Γεράσιμος Τσάκαλος
Γιώργος Πολύδωρος
Μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF

Αλληλεγγύη και Δύναμη σε όλους τους απεργούς πείνας.

ΥΓ1. Η σκέψη μας είναι κοντά σε όλους τους συντρόφους απεργούς πείνας στα νοσοκομεία της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο Μιχάλη και στο Δαμιανό, που ταλαιπωρούνται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που είναι γνωστό για την προϊστορία του στο βασανισμό ανταρτών πόλης κατά την νοσηλεία τους εκεί. Δύναμη αδέρφια μέχρι τη νίκη.

ΥΓ2. Μετά την εύστοχη πολιτική παρέμβαση συντρόφων στο Τζάνειο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την συμπεριφορά του νοσοκομείου στον αναρχικό απεργό πείνας Φοίβο Χαρίση η αντιμετώπιση του ιατρικού προσωπικού απέναντι μας είναι αντιμετώπιση που αρμόζει σε απεργούς πείνας.