Σαντιάγο: Δράσεις αλληλεγγύης και μνήμης από τη Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)

Μπροστά στον χαμό ενός συντρόφου… η μνήμη ως όπλο ενάντια στην εξουσία. Λάμπρος Φούντας παρών!

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που εξαπολύθηκε μια επιχείρηση του ελληνικού κράτους-τρομοκράτη, με μοναδικό στόχο να ισοπεδώσει τον περίγυρο των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με συλλήψεις συγγενικών και κοντινών προσώπων με την κατηγορία της σύνδεσής τους με την οργάνωση. Η απάντηση ήτανε άμεση, με τα συντρόφια ν’ ανακοινώνουν απεργία πείνας –μέχρι θανάτου– απαιτώντας την απελευθέρωση των γυναικών που προσφάτως στοχοποιήθηκαν από το κράτος σαν μετέχουσες στην οργάνωσή τους.

Παράλληλα, με εκφρασμένη στήριξη της απεργίας πείνας της ΣΠΦ, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (ΔΑΚ) ανάμεσα σε άλλα συντρόφια είχαν ξεκινήσει μια απεργία πείνας με αιτήματά τους την κατάργηση διαφόρων νόμων και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, που υπήρξε μέλος της οργάνωσης 17Ν.

Όταν εκπληρώθηκε η δυνατότητα απελευθέρωσης συγγενικών και κοντινών προσώπων των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ, αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία πείνας, βγάζοντας προς τα έξω εύστοχες κουβέντες και μη παραλείποντας να σημειώσουν ότι η νίκη τους είναι αποτέλεσμα τόσο του αγώνα εντός των τειχών όσο και του αγώνα που ξετυλίχθηκε με τη ζέση της αλληλεγγύης στους δρόμους της Ελλάδας κι ολάκερου του κόσμου.

Τα δικά τους λόγια για την ολοκλήρωση της κινητοποίησης έβγαλαν προς τα έξω κι ο σύντροφος Κώστας Γουρνάς, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς επίσης ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ορισμένα απ’ τα αιτήματά τους αναφορικά με τη νομοθεσία είχαν αντίκτυπο σχετικά με τον νέο γύρο καριόληδων που ανέβηκαν στην εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο αγώνας αυτός διέλυσε τις αυταπάτες σε σχέση με το αριστερό προσωπείο της εξουσίας, το αριστερό δεκανίκι του καπιταλισμού, την αριστερή διαχείριση της κρίσης».

Διεθνή επαναστατική και μαχητική αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές

Θέλουμε εδώ να τονίσουμε πως οι συμμετέχοντες στο ΔΑΚ συνεχίζουν την κινητοποίηση, έχοντας ήδη περιπλοκές στην υγεία τους μα αναλαμβάνοντας αυτή την απεργία πείνας μέχρις εσχάτων.

Ως ελάχιστη χειρονομία διεθνούς αλληλεγγύης στα συντρόφια που αντιστέκονται στη φυλακή προτάσσοντας το σώμα τους ως οδόφραγμα ενάντια στην επέλαση της εξουσίας, τυπώσαμε αφίσες που διακινήθηκαν σε συγγενικούς χώρους και κολλήθηκαν στους δρόμους, και τοποθετήσαμε ένα πανό από χαρτί κι άλλο ένα από ύφασμα. Ξέρουμε πως ο αξιοπρεπής κι αντάρτικος αγώνας τους ήταν επίσης ένα κάλεσμα για την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης, που ξεχύθηκε μέσα από χειρονομίες και ενέργειες στους δρόμους όλου του κόσμου.

Κλείνοντας αυτό το μικρό γραπτό, θέλουμε να κάνουμε μνεία σ’ έναν αναρχικό που πέθανε μαχόμενος πριν από 5 χρόνια, στις 10 Μάρτη του 2010, σε μια ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία. Αναφερόμαστε στον αντάρτη πόλης Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα: Σύντροφε, ζεις μέσα στη Μαύρη μας Καρδιά!

Διεθνή επαναστατική και μαχητική αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)
lucharevolucionaria@riseup.net

Σημείωση: Η φωτογραφία της αφίσας αντιστοιχεί στην πυρπόληση μπατσικών οχημάτων στη μνήμη του συντρόφου Λάμπρου Φούντα στις 10 Μάρτη 2015 στο Βερολίνο.

Διεθνή επαναστατική και μαχητική αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές

«Ο αγώνας μας, χωρίς αμφιβολία, είναι αγώνας για την κατάργηση όλων των φυλακών, για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και για την οριστική καταστροφή του Κεφαλαίου, συστήματος πανταχού παρόντος και εγκαθιδρυμένου στην καθημερινή μηχανή θανάτου που συνεπάγεται για όλο τον πλανήτη…»
(λόγια του ελευθεριακού αιχμαλώτου Μαρσέλο Βιγιαρροέλ, γραμμένα στις 21 Νοέμβρη 2008, ενόσω βρισκόταν σε απεργία πείνας στις αργεντίνικες φυλακές του Νεουκέν)

Προπαγανδίζοντας τις ιδέες και τις δράσεις της συνολικής απελευθέρωσης, παίρνουμε μέρος στα καλέσματα επαναστατικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στα αιχμάλωτα συντρόφια που βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Ελλάδα. Δίχως αναβολές μήτε δικαιολογίες, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να ανακινήσουμε, να προπαγανδίσουμε και να διαχύσουμε το θέμα της κατάστασης των αδερφών μας, που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τις επιθέσεις του κράτους/φυλακής/Κεφαλαίου. Γι’ αυτό, πέρα από γλώσσες, σημαίες και σύνορα, συνεισφέρουμε ώστε να διαρρηχθεί η παθητικότητα και να μετατραπεί η αλληλεγγύη σ’ ένα όπλο ενάντια στην εξουσία.

Λευτεριά στους αιχμαλώτους του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, στους φυλακισμένους αναρχικούς/αντεξουσιαστές.

Δεδομένου πως η αδιαφορία και η λήθη δεν χωράνε σε τέτοιες χειρονομίες, επιθυμούμε να φέρουμε στο παρόν τον αντάρτη πόλης Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, πεσόντα στη μάχη στις 10/3/2010. Ζεις μέσα στη Μαύρη μας Καρδιά!