Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης στα συντρόφια σε απεργία πείνας

Από τις 14 Απρίλη 2015 τα συντρόφια Νάταλυ Καζανόβα, Χουάν Φλόρες, Γκιγέρμο Ντουράν και Ενρίκε Γκουσμάν, με ολότελα ακλόνητες τις πεποιθήσεις τους ξεκίνησαν μια απεργία πείνας που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα και θα σνεχιστεί επ’ αόριστον.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα συντρόφια εμπλέκονται σε μια περίπλοκη διαδικασία όπου το κράτος έχει στήσει ένα δημόσιο θέατρο κατηγορώντας τους για τρομοκρατία, με τα μέσα παραπληροφόρησης να επιτελούν το έργο τους στο ακέραιο. Η εξουσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα πιθανά μέσα για να κρατήσει τα συντρόφια πίσω από τα τείχη της γαμημένης φυλακής. Γι’ αυτό και η «κοινή γνώμη» δεν έχει δώσει σημασία στην απεργία πείνας, η εξουσία αν θέλει μπορεί να εξαπολύει το ανθρωποκυνηγητό της για να συνεχίσει να καταδικάζει τα ενεργά χέρια και τα ενσυνείδητα κι αλληλέγγυα πνεύματα που δεν αρνούνται τους δεσμούς τους και παραμένουν επί ποδός πολέμου απέναντι στις παραταγμένες δυνάμεις όλου του κατασταλτικού μηχανισμού.

Αντιμέτωποι με την επίθεση της εξουσίας δεν μπορούμε να παραστήσουμε πως τάχα δεν καταλάβαμε, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι, ούτε να επικαλούμαστε μαλακίες του τύπου πως πρέπει να «φυλαγόμαστε», οφείλουμε να επιδείξουμε στιβαρότητα και να δράσουμε, να πολλαπλασιάσουμε κάθε αλληλέγγυα χειρονομία, να αφήσουμε την φαντασία αχαλίνωτη ώστε η εμπρηστική αλληλεγγύη να ενεργοποιηθεί για τα καλά.

Επειδή δεν μας αρέσει να καθόμαστε αδρανείς και να παρατηρούμε πώς η εξουσία χτυπά τα αδέρφια μας, βγήκαμε δίχως δισταγμό στις 26 Απρίλη για να σηκώσουμε ένα οδόφραγμα και να διαχύσουμε προπαγανδιστικό υλικό αλληλεγγύης στους Χουάν, Νάταλυ, Γκιγέρμο, Ενρίκε, μαζί με μερικές εκπλήξεις…

Η φωτιά εξαπλώνεται, τα μασούρια αντηχούν σαν μουσική για τα έγκλειστα συντρόφια.

Χουάν, Νάταλυ, Γκιγέρμο κι Ενρίκε: κρατάτε γερά!

Αιχμάλωτοι στο δρόμο! Δρόμο για την εξέγερση!