Χιλή: Κάλεσμα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των Νάταλυ, Χουάν, Γκιγέρμο και Ενρίκε

Λάβαμε στις 29 Απρίλη:

Προς τα συντρόφια στη Χιλή και στον κόσμο όλο που συγκρούονται με κάθε μορφή εξουσίας.

Προς τα ανυπότακτα πνεύματα και συνειδήσεις που απορρίπτουν την κυριαρχία και λαχταράνε τη συνολική λευτεριά.

Προς όποιον νιώθει ότι τον αφορά το κάλεσμα και τον ωθεί σε δράση:

Όσοι απευθυνόμαστε σε σας είμαστε άτομα και οργανωμένες ομάδες που δραστηριοποιούμαστε στο πεδίο της αντεξουσιαστικής αλληλεγγύης στους αναρχικούς κι επαναστάτες αιχμαλώτους.

Σήμερα γράφουμε για να παρακινήσουμε τις χειρονομίες συντροφικότητας να εκφραστούν με τρόπο κατεπείγον και μαχητικό σε αλληλέγγυες δράσεις στήριξης της απεργίας πείνας που πραγματώνουν τα συντρόφια Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα, Γκιγέρμο Ντουράν και Ενρίκε Γκουσμάν.

Τα συντρόφια μας αντιστέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στην καθημερινή αιχμαλωσία, μας είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν υποταχθεί σε καμιά από τις απόπειρες του εχθρού να επιβάλει την εξουσία του, μια στάση που καταδεικνύει πως ο μόνος δρόμος που έχει επιλεγεί είναι ο αγώνας ενάντια σε κάθε Αρχή.

Ως άτομα κι οργανωμένες ομάδες που αποζητάμε διαρκώς να θωρακίσουμε τις ιδέες και τις πρακτικές της συνολικής απελευθέρωσης, δεν στέκουμε αδιάφοροι απέναντι στην απεργία πείνας που πραγματοποιούν τα συντρόφια μας, έχουμε επίγνωση πως αυτό αποτελεί ένα κάλεσμα στην ενεργοποίηση της συμβολικής και υλικής αλληλεγγύης, στην υλοποίηση των αξιών που μας εκκινούν, που δίνουν ζωή σε κάθε επαναστατικό εγχείρημα και αναγνωρίζουν ανενδοίαστα το σθένος του κάθε κρατούμενου που βρίσκεται σε πόλεμο.

Είναι δημοσίως γνωστό πως ο Χουάν, η Νάταλυ και ο Γκιγέρμο συνελήφθησαν στις 18 Σεπτέμβρη 2014, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Εκείνες τις στιγμές, με την κραυγή «κάτω το αστυνομικό κράτος» από πλευράς του Χουάν και τη στάση αξιοπρέπειας κι αμφισβήτησης απέναντι στην μπατσαρία και στο δημοσιογραφικό συρφετό που επέδειξαν τα τρία συντρόφια, ύψωσαν το ανάστημά τους εν μέσω του αστυνομικού, μιντιακού και δικαστικού λιντσαρίσματος που εξαπέλυε η εξουσία.

Ο εγκλεισμός των συντρόφων για παραπάνω από 6 μήνες, με τον Χουάν και την Νάταλυ προφυλακισμένους και τον Γκιγέρμο σε κατ’ οίκον περιορισμό, σημαδεύτηκε από τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις και τις παρακολουθήσεις κατά των συντρόφων και του πιο κοντινού τους περίγυρου.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο αυτού του σκηνικού ήταν η σύλληψη του Ενρίκε Γκουσμάν στις 6 Απρίλη. Ο Ενρίκε είναι φίλος και σύντροφος των Χουάν, Νάταλυ και Γκιγέρμο που τους επισκεπτόταν και φρόντιζε να μην τους λείπει τίποτα στη συνθήκη εγκεισμού στην οποία βρίσκονται. Ως μορφή τιμωρίας για την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα που έδειξε στα συντρόφια, η εισαγγελία νότου τον κατηγορεί πως συμμετείχε μαζί με τον σύντροφο Χουάν Φλόρες στην επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος.

Παρ’ όλα αυτά η απάντηση των 4 συντρόφων ήταν η αξιοπρέπια και η ανυποταξία. Αυτό καταδεικνύεται και στα δημόσια επικοινωνηθέντα τους, όπου εκτός από την απόρριψη των κατηγοριών που τους αποδίδονται, δηλώνουν ταυτόχρονα εχθροί κάθε μορφής εξουσίας και αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως κομμάτι μιας κοινότητας αγώνα που οικοδομεί το παρόν της σε συνέχεια με μια ιστορία ξεσηκωμών, ανατροπών και εξεγέρσεων που αρνήθηκαν την κυριαρχία, εξυφαίνοντας αξίες αλληλεγγύης, αφοσίωσης, αγάπης κι επαναστατικής συντροφικότητας υπέρ της συνολικής απελευθέρωσης.

Γνωρίζουμε πως οι τραμπουκισμοί και η φυλάκιση ατόμων κοντινών σε επαναστάτες κρατουμένους αποτελεί μια μορφή εκδίκησης και εκβιασμού που η εξουσία χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά ενάντια στους επαναστάτες και στον κοντινό περίγυρό τους, όπως συνέβη με τις συλλήψεις των συγγενών και φίλων φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα και με τις συλλήψεις αναρχικών και αλληλέγγυων συντρόφων στην Ισπανία με τις πρόσφατες επιχειρήσεις «Πανδώρα» και «Πινιάτα», ή όπως συνέβη με τις κατηγορίες εναντίον της μητέρας ενός εκ των συντρόφων της «υπόθεσης σεκιούριτι», σχετικά με ένα υποτιθέμενο κλειδί χειροπέδων που προοριζόταν για ένα ανύπαρκτο πλάνο απόδρασης κατά τη διάρκεια της δίκης που έλαβε χώρα το 2014.

Γνωρίζουμε πως η εξουσία χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις τακτικές ως μορφή τιμωρίας της ανυπότακτης, αξιοπρεπούς κι αντάρτικης στάσης που έχουν δείξει τα συντρόφια στην φυλακή, αλλά και ως νόμισμα προκειμένου να εξαργυρώσει την παραίτησή τους κι επιδιώκοντας να τους κάνει να εγκαταλείψουν τη στάση αμφισβήτησης κι αγώνα ενάντια στους ανθρωποφύλακες και το σύστημα της κυριαρχίας.

Γνωρίζουμε πως με τέτοιου τύπου παιχνίδια θέλουν να τροφοδοτήσουν το φάντασμα της «τρομοκρατίας», που επιτρέπει στα δικτατορικά και δημοκρατικά κράτη να παράγουν εσωτερικούς εχθρούς για να κάνουν τον πληθυσμό να ευθυγραμμιστεί με τα συμφέροντα της εξουσίας, φορώντας στους αναρχικούς την ταμπέλα του «τρομοκράτη», εν είδει πειράματος για να καταστρέψουν κατόπιν οποιαδήποτε κοινότητα αγώνα δεν συνθηκολογεί με την εξουσία.

Γνωρίζουμε κι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα φαντασιοκοπήματα του κράτους και της εισαγγελίας νότου σχετικά με τις ιεραρχίες και τα αρχηγηλίκια που αποδίδουν στα συντρόφια, κάτι που χρησιμοποίησαν και στο παρελθόν με το κατηγορητήριο εναντίον των συντρόφων που συνελήφθησαν τον Αύγουστο 2010 στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «υπόθεσης βόμβες»

Γνωρίζουμε πάνω απ’ όλα πως τούτο δω αποτελεί ένα ιστορικό συνεχές σύγκρουσης, του οποίου η οπτικοποίηση από την μπάντα των εχθρών της εξουσίας αποσκοπεί στην κατάδειξη των λογικών με τις οποίες ενεργεί η κυριαρχία, μακριά από κάθε τοποθέτηση ενοχής ή αθωότητας, ποτέ ως θυματοποίηση ή νομιμοφροσύνη, αλλά αντίθετα αποζητώντας τη διάχυση και εμβάνθυνση της καταστροφικής κριτικής κόντρα στην εξουσία, ώστε να γίνει πράξη υπέρ της συνολικής απελευθέρωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζουμε την εξουσία και το μιντιακό/δικαστικό/σωφρονιστικό σύμπλεγμά της, η απάντησή μας πρέπει να είναι η δράση σε όλες τις πιθανές μορφές της, δίχως να στέκουμε αδρανείς ή απλοί θεατές.

Δηλώνουμε πως είμαστε σε πόλεμο, κι όταν ο εχθρός μοστράρει τα όπλα του, εμείς αποδεικνύουμε πως είμαστε παρόντες και συνεχίζουμε αγωνιζόμενοι και μαχόμενοι, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη πως ο αγώνας μέσα στις χιλιάνικες φυλακές έχει να επιδείξει ένα ευρύ ιστορικό απεργιών, εξεγέρσεων, αποδράσεων και διάφορων μορφών υλοποίησης της αξιοπρεπούς κι αγωνιζόμενης στάσης.

Όλη αυτή η διαδρομή μέχρι σήμερα απαιτεί μια απάντηση που θα αντηχήσει κι εκτός των τειχών.

Για όλα τα παραπάνω, στηρίζουμε και καλούμε σε αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Χουάν, Νάταλυ, Γκιγέρμο και Ενρίκε:

– Για τον τερματισμό των τραμπουκισμών εναντίον του κοντινού τους περίγυρου.

– Για τον τερματισμό των επιθέσεων ενάντια στον Χουαν και στη Νάταλυ από πλευράς των δεσμοφυλάκων.

– Για τον τερματισμό της αδιάκριτης χρήσης των αποδείξεων με βάση το DNA.

– Για την απελευθέρωση του αλληλέγγυου συντρόφου Ενρίκε Γκουσμάν.

– Για τον τερματισμό του καθεστώτος απομόνωσης στο οποίο βρίσκεται η συντρόφισσα Νάταλυ Καζανόβα και τη μεταγωγή της σε άλλη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών του Σαν Μιγκέλ.

Προσκαλούμε κάθε συντρόφι που νιώθει την ευθύνη να πράξει, να διαχύσει προπαγανδιστικό υλικό, να βγει στους δρόμους, να υλοποιήσει με κάποιον τρόπο την αλληλέγυα δράση στα συντρόφια.

Ας είναι η κινητοποίηση στήριξης της απεργίας πείνας ένα μέσο για να γίνει πράξη η επιθετική αλληλεγγύη, επιδιώκοντας να εξαπλώσουμε την αγκιτάτσια ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και να εμβαθύνουμε στη σύζευξη των αναρχικών δεσμών ανάμεσα σε συντρόφια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Publicación Refractario, Αντεξουσιαστική Έκδοση ενάντια στο Σύστημα της Φυλακής

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)

Sin Banderas Ni Fronteras, πυρήνας αντεξουσιαστικής αγκιτάτσιας