Μοντεβιδέο: Εμπρηστική επίθεση εναντίον του Κατασκευαστικού Επιμελητηρίου της Ουρουγουάης

Τα ξημερώματα της 1ης Μάη πραγματοποιήσαμε μια εμπρηστική επίθεση εναντίον του Κατασκευαστικού Επιμελητηρίου της Ουρουγουάης (CCU). Αν και το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο καταστροφικό απ’ ό,τι περιμέναμε, ξέρουμε πως η επίθεση ήταν πετυχημένη. Ωστόσο η εξουσία, για άλλη μια φορά, αποσιώπησε την ενέργεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, κι είμαστε σίγουροι πως προφανώς είναι κάτι το εσκεμμένο.

Δεδομένης λοιπόν αυτής της πραγματικότητας αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε την επίθεσή μας, απευθύνοντας ένα κάλεσμα προς όλους τους συντρόφους της περιοχής να πράξουν αντίστοιχα ώστε να ξυπνήσουμε τον ιό της εξέγερσης.

Είμαστε σίγουροι πως δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους της επίθεσής μας, αλλά για να μη μένουν αμφιβολίες, να ποια είναι τα κίνητρα: το κατασκευαστικό επιμελητήριο είναι ο θεσμός που συνασπίζει όλα τα αφεντικά της βιομηχανίας κατασκευών, μία από τις κυριότερες βιομηχανίες της περιοχής και εμπροσθοφυλακή της αστικής ανάπτυξης. Περιττεύει να πούμε πως οι εταιρείες που σχετίζονται με αυτήν τη βιομηχανία εκμεταλλεύονται στο έπακρο τόσο τους ανθρώπους όσο και τα εδάφη, γι’ αυτό και μια επίθεση εναντίον της βιομηχανίας αυτής κι εναντίον όσων την προωθούν αποτελεί ένα χτύπημα στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Για τη διαρκή εξέγερση και την αναρχία!

Εξεγερσιακός Πυρήνας Χεϋμάρκετ