Σαντιάγο: Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

ΚΑΤΩ Η ΦΥΛΑΚΗ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ!

Πέμπτη, 7 Μάη.

Αυτή τη φορά το κάλεσμα ήταν σε στήριξη της απεργίας πείνας που πραγματοποιούν από τις 14 Απρίλη τα συντρόφια Νάταλυ Καζανόβα, Χουάν Φλόρες και Γκιγέρμο Ντουράν. Η πορεία ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγεμα, σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται συντρόφια στο σημείο προσυγκέντρωσης, στη συμβολή της λεωφόρου Αουμάδα με Κομπανία (πλάσα ντε Άρμας) προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η δράση αλληλεγγύης, αγκιτάτσιας και διαμαρτυρίας.

Κατά τις εφτάμιση βγήκαμε στην Αουμάδα με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Αλαμέδα, με συνθήματα, τρικάκια, πανό, μερικές βόμβες θορύβου και μια διάθεση ξεσηκωμού που έσπαγε την καθημερινότητα των πολιτών και των περίεργων που πλησίαζαν για να μάθουν το λόγο της πορείας.

Ήμασταν περισσότερα από 50 άτομα, οργανωμένες ομάδες, συλλογικότητες και ατομικότητες, φωνάζοντας για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συντρόφων απεργών πείνας, για τη συνολική απελευθέρωση και για τον κοινωνικό πόλεμο.

Σε κάποια φάση σταματήσαμε σε μία από τις διασταυρώσεις των πολυσύχναστων δρόμων του Σαντιάγο, μπλοκάροντας την κυκλοφορία ενόσω διαβάζονταν μερικές κουβέντες αλληλεγγύης και φωνάζονταν συνθήματα.

Όταν η διαδήλωση έφτασε στο τέλος της διαδρομής κινηθήκαμε για να κόψουμε την κυκλοφορία επί της Αλαμέδα με πανό και προπαγανδιστικό υλικό, κάτω από το άγρυπνο μάτι των ειδικών δυνάμεων της μπάσταρδης αστυνομίας που μετά από κάμποσα λεπτά αποφάσισαν να κάνουν μαρς με το τεθωρακισμένο όχημα ρίψης νερού, υποχρεώνοντάς μας να περάσουμε στην άλλη λωρίδα της λεωφόρου, όπου συνεχίσαμε να μπλοκάρουμε την κυκλοφορία των οχημάτων. Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε με συναισθήματα τη στιγμή που μνημονεύαμε τους πεσόντες μας, την Κλαούντια, τον Τζόννυ, τον Μάουρι, τον Άνγκρυ…

Τη στιγμή που οι μπάτσοι άρχισαν να προελαύνουν πεζή ξηλώσαμε μερικές περιφράξεις των έργων του μετρό και η πορεία διαλύθηκε. Ολιγομελείς ομάδες πραγματοποίησαν τότε αυθόρμητα μερικά μπλοκαρίσματα δρόμων.

Αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση για τα συντρόφια σε απεργία πείνας. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μάη, στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα. Το κάλεσμα είναι να σπάσουμε στο δρόμο τον φόβο που διαχέει η μπατσαρία και να διαδώσουμε την αλληλεγγύη στα συντρόφια μας που αντιστέκονται με αξιοπρέπεια στη φυλακή.

Δύναμη κι αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους απεργούς πείνας!
Λευτεριά στους Χουάν, Νάταλυ, Γκιγέρμο και Ενρίκε!

Αναρχικοί
Μάης 2015.