Βρυξέλλες: Μπούκες των μπάτσων σε σπίτια συντρόφων και στο στέκι Le Passage

Λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 10 Ιούνη 2015, διάφορες μονάδες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε 4 σπίτια όπου μένουν σύντροφοι, όπως και στο στέκι Le Passage, τοπικό κέντρο αγώνα ενάντια στην κατασκευή του συγκροτήματος φυλακών υψίστης ασφαλείας (στην περιοχή του Χάρεν, βόρεια των Βρυξελλών). Οι μπούκες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποκαλούμενης «Cavale».

Έξι συντρόφια προσήχθησαν στα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας, όπου ανακρίθηκαν προτού αφεθούν ελεύθερα κατά τη 1 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, κανένα από τα συντρόφια δεν είπε τ’ οτιδήποτε.

Πέρα από το ηλεκτρονικό υλικό και τα τηλέφωνα, η προσοχή των μπάτσων επικεντρώθηκε κυρίως σε έντυπο προπαγανδιστικό υλικό (περιοδικά, εφημερίδες, αφίσες κ.τ.λ.), τα οποία έκαναν φύλλο και φτερό και κατέσχεσαν κάμποσα.

Απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας που έχει ανοίξει από το 2013 σχετικά με «παρακίνηση σε διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Η έρευνα διευθύνεται από τον δικαστή Ντε Κοστέ.

Για το απόγευμα της ίδιας μέρας, ανακοινώθηκε πως το στέκι Le Passage (Άντερλεχτ) θα ανοίξει κανονικά.

Πάντα σε αγώνα ενάντια στη φυλακή και στον κόσμο της.

La Lime – ταμείο αλληλεγγύης για να κοπούν τα δεσμά της καταστολής
lalime@riseup.net

γαλλικά | αγγλικά, ισπανικά