Γένοβα, Ιταλία: Σαμποτάζ στην τεχνολογική δικτατορία

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Δίχως αμφιβολία καμία, η παρούσα κοινωνία μπορεί να περιγραφεί ως ένα τεχνοκρατικό σύστημα όπου σε διεθνές επίπεδο η ξέφρενη επιστήμη και τα προϊόντα που διοχετεύει στην αγορά κυριαρχούν και κανονίζουν τη ζωή.

Απ’ τις απαρχές της ύπαρξής τους, οι πολυεθνικές διατηρούν την κυριαρχία τους επί του πλανήτη μέσω των κρατών και των διεθνών θεσμών (ΟΗΕ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).

Η υπερτεχνολογική κοινωνία είναι η τέλεια κοινωνία για την εκπλήρωση των δύο πρωταρχικών απαιτήσεων της εξουσίας: του κέρδους και του κοινωνικού ελέγχου.

Χάρη στην επιστήμη και στην τεχνολογία, που εξυψώνονται ως σύγχρονες θεότητες, το κέρδος δεν γνωρίζει πλέον όρια: εκτείνεται απ’ τον στρατιωτικό εξοπλισμό, που διαρκώς εξελίσσεται, μέχρι την αδιανόητη πληθώρα άχρηστων προϊόντων που διατίθενται στο εμπόριο.

Παρομοίως, ο έλεγχος επί του κοινωνικού πεδίου κι επί της ζωής ολοένα και διευρύνεται, περνώντας από τις απλές κάμερες τηλεπαρακολούθησης έως τη χρήση των νανοτεχνολογιών.

Τα άτομα, τώρα πια αποστερημένα κάθε αυτονομίας και ιδίας βούλησης, εισάγονται στον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης μέσω μιας μερικής και πλασματικής πρόσβασης στην τεχνολογία.

Με τη χίμαιρα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ο μόνος πραγματικός αντίκτυπος είναι μια φρενήρης παραγωγή, η ατροφία των μυαλών και των ίδιων μας των δεξιοτήτων, η ακύρωση των αληθινών συναισθημάτων, κι ως εκ τούτου, της ίδιας της ζωής.

Όλα αυτά ενόσω ό,τι έχει απομείνει από τη φύση καταστρέφεται μπροστά στα ίδια μας τα μάτια προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλα έργα προς επιτάχυνση της κυκλοφορίας τούτων των εμπορευμάτων κι ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση της διάθεσής τους.

Όλα αυτά ενόσω η τηλεόραση, εν μέσω γενικής απάθειας, μεταδίδει εικόνες λαών σφαγιασμένων και λιμοκτονούντων ώστε να καταστούν εκμεταλλεύσιμοι οι πόροι που απαιτούνται για να αυξηθεί η παρασκευή τούτων των εμπορευμάτων.

Αυτήν τη φορά, αποφασίσαμε απλά να διαφύγουμε του ελέγχου και ν’ απειλήσουμε την κερδοφορία της τεχνοκρατικής κοινωνίας.

Βάλαμε φωτιά στα καλώδια τροφοδοσίας ενός αναμεταδότη τηλεπικοινωνιών της Italsite S.p.A., εταιρείας που ειδικεύεται στον εν λόγω τομέα σε Ιταλία και Ευρώπη.

Για την άμεση απελευθέρωση του Μάρκο Καμένις

Σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς και στις αναρχικές αιχμάλωτους/ες σε Ιταλία, Χιλή, Ελλάδα, Ισπανία και Μεξικό

στα ιταλικά / ισπανικά