[Χιλή] 17-24 Αυγούστου: Εβδομάδα στη μνήμη του Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ

«Για να μην ξεχάσουμε» – Εβδομάδα προπαγάνδας για τον Πελάο Άνγκρυ
(από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου)

«Για τίποτα δεν μετανιώνω την ημέρα αυτή, ρίχνω όλες μου τις σφαίρες για να μείνω στη ζωή»
-στίχος απ’ το κομμάτι «Desde el ovalo» των Palabras en Conflicto, μπάντα όπου τραγούδαγε ο σύντροφος Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ (Πελάο Άνγκρυ)-

Σε μια προσπάθεια να σπάσουμε τη σιωπή, την ακινησία και τη λήθη, αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία επιχειρώντας να χρωματίσουμε και να χαράξουμε τα τείχη της πόλης με το όνομα και τις ιδέες του αδερφού και συντρόφου μας Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.

Ο αδερφός μας άφησε πίσω του ποικιλόμορφο υλικό το οποίο αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις ιδέες του, όπως είναι, για παράδειγμα, οι ρίμες, τα ποιήματα, τα γραπτά, τα σχέδιά του, αλλά κι ο τρόπος που εγκατέλειψε τούτη την πραγματικότητα εκείνη τη μοιραία 11η Δεκέμβρη του 2013 κατόπιν απόπειρας απαλλοτρίωσης ενός υποκαταστήματος της Banco Estado στη γειτονιά Πουδαουέλ στο Σαντιάγο της Χιλής.

Όλες αυτές οι εκφράσεις μάς καθιστούν ξεκάθαρη την πολύμορφη προσωπικότητά του και, χάρη σ’ αυτό, είμαστε σε θέση ν’ αντιληφθούμε τη σημασία που είχε για τον ίδιο η δικαίωση όσων συντρόφων έπεσαν στη μάχη, η προπαγάνδα, η αγκιτάτσια ενάντια στις φυλακές, η απελευθέρωση των ζώων και της γης, κι ο ίδιος ο αγώνας κατά των ναρκωτικών και της αποξένωσης. Η αναζήτηση της ακεραιότητας του ατόμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως είναι αναγκαία η ενθύμησή του, γιατί έτσι δεν λησμονάμε κι όλα τα πεσόντα συντρόφια που πήραν τη ζωή στα χέρια τους μαχόμενα ενάντια στην Αρχή. Αν δεν δικαιώνουμε τη μνήμη τους, τότε ξεχνάμε επίσης τον αγώνα ενάντια στην εξουσία και στην Αρχή.

Σας προσκαλούμε να βρεθείτε με τις συγγενικότητές σας, να παράξετε προπαγάνδα, να γεμίσετε τους τοίχους των πόλεων με στράτσα, να πετάξετε τρικάκια, να κρεμάσετε πανό, να κολλήσετε αφίσες, να φτιάξετε τοιχογραφίες, οτιδήποτε χρειάζεται για να φωνάζουν οι δρόμοι τ’ όνομά του, και να στείλετε φωτογραφίες ή κείμενα με όσα πραγματώσατε σε σελίδες αντιπληροφόρησης, προκειμένου να μαζευτεί μια συλλογή για να βγει αργότερα ένα βιβλίο συγκεντρωτικό των δράσεων.

Με τα πεσόντα συντρόφια μες στην καρδιά, αλλά και στους δρόμους και μέσα στον αγώνα…

Μνήμη και δράση για τους συντρόφους Μαουρίσιο Μοράλες, Τζόννυ Καρικέο, τους αδερφούς Βεργάρα Τολέδο, τη Ζοί Αβέιγια, την Παουλίνα Αγίρρε, την Κλαούντια Λόπες, τον Ματίας Κατριλέο, τον Άλεξ Λεμούν και όλα εκείνα τα συντρόφια που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα.

Γιατί τα πεσόντα, αιχμάλωτα ή καταζητούμενα συντρόφια δεν πρόκειται να ξεχαστούν:

Σύντροφος και αδερφός Πελάο Άνγκρυ πάντοτε παρών!

το κάλεσμα στα ισπανικά