Μήνυμα της Συλλογικότητας Επαναστατικός Αγώνας (CLR) από το Σαντιάγο της Χιλής για τα συντρόφια του κατειλημμένου ΤΕΙ Αθήνας

Το κείμενο διαβάστηκε/μοιράστηκε την 21η Σεπτέμβρη στην κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας (εδώ pdf στα ελληνικά κι εδώ το πρωτότυπο):

Πριν από μερικούς μήνες γίναμε μάρτυρες ενός επιθετικού χτυπήματος του κράτους που έγινε αισθητό μέχρι αυτήν τη γωνιά της γης, όμως σημάδεψε κιόλας το μυαλό και την καρδιά μας με τις χειρονομίες, κουβέντες και αλληλέγγυες δράσεις προς εκείνους που τα ρίσκαραν όλα κι ύστερα δέχτηκαν το σφοδρό πλήγμα της εξουσίας, με φυλακίσεις και τη ματαίωση ενός σχεδίου απόδρασης που μας άφησε όλους άναυδους.

Η Εύη και η Αθηνά αντιμετώπισαν αυτήν τη διαδικασία με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα και σθένος στην καθημερινή αντίσταση απέναντι στον εγκλεισμό, όντας πρόσωπο με πρόσωπο με τον/την κάθε μπάσταρδο/η ανθρωποφύλακα δίχως να λυγίζουν, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό όσων τάσσονται ενάντια στην καθεστηκυία τάξη, στο πλευρό όσων αναλαμβάνουν αυτόν το δρόμο με τις ιλιγγιώδεις του στροφές, με αβεβαιότητες, αλλά έχοντας πάνω απ’ όλα τη διαύγεια να διακρίνουν ποιοι είναι οι εχθροί. Από εδώ τους στέλνουμε μια δυνατή αγκαλιά, πολλή δύναμη και κουράγιο για τη συντρόφισσα Εύη, η οποία αποφάσισε να ξεκινήσει μια απεργία πείνας που στηρίζουμε και στην οποία στέκουμε αλληλέγγυοι, και τώρα κι όσο αυτή διαρκεί.

Σήμερα είναι η συντρόφισσα Εύη που αποφάσισε να προτάξει το σώμα της σαν όπλο στον αγώνα για τη λευτεριά· σχεδόν έναν χρόνο πριν, ήταν ο αναρχικός σύντροφος Νίκος Ρωμανός, ενεργοποιώντας τη διεθνή αλληλεγγύη και καταφέρνοντας ένα γερό πλήγμα στο ελληνικό κράτος. Αυτήν τη στιγμή έχουμε επίγνωση πως ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει μπορέσει ακόμα να λάβει τις εκπαιδευτικές του άδειες από τη φυλακή.

Από το Σαντιάγο της Χιλής, από τη Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας, χαιρετίζουμε με πολλή στοργή αλλά και με συνένοχη χαρά κάθε σύντροφο/συντρόφισσα που κρατάει ζωντανή την κατάληψη του ΤΕΙ της Αθήνας από την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, με επίμονο αγώνα ενάντια στην εξουσία, ενεργοποιώντας την αλληλεγγύη στην πράξη και διατηρώντας δεσμούς με τα έγκλειστα συντρόφια, αναλαμβάνοντας κάθε συνέπεια που μπορεί κάτι τέτοιο να επιφέρει.

Κλείνοντας, στέλνουμε όλη μας την αλληλεγγύη στα συντρόφια που ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν* από την μπατσαρία στη μαχητική πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα της 17ης Σεπτέμβρη, που κατέληξε σε εμπρηστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Δύναμη! Μην σκύβετε ποτέ το κεφάλι! Απέναντι στον εχθρό, περήφανοι για το μονοπάτι που διαλέξατε.

Δεν θέλουμε τίποτα από το κράτος, δεν περιμένουμε τίποτα απ’ αυτό…
μονάχα την ολοκληρωτική καταστροφή του

Άμεση χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό
Άρση των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου
Άμεση απελευθέρωση της Εύης Στατήρη

Αιχμάλωτες/οι στο δρόμο: Βαδίζοντας αξιοπρεπείς κι ανυπότακτες/οι

19 Σεπτέμβρη 2015

* Όλοι/ες οι συλληφθέντες/είσες της 17ης έχουν αφεθεί ελεύθεροι/ες.