Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην έναρξη της β’ δίκης για τον Επαναστατικό Αγώνα

Η 2η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ

Η νέα δίκη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας που θα ξεκινήσει στις 16 Οκτώβρη είναι συνέχεια της κατασταλτικής επίθεσης του κράτους που ξεκίνησε τον Απρίλη του 2010 με τις συλλήψεις αγωνιστών που συμμετείχαν ή κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο Επαναστατικός Αγώνας πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2003 επιλέγοντας την ένοπλη δράση ως μέσο επίθεσης απέναντι στις προσταγές του κεφαλαίου. Επιτέθηκε σε διεθνείς τραπεζικούς κολοσσούς (Citibank, Eurobank), στον θεσμό της αστικής δικαιοσύνης (δικαστήρια Ευελπίδων), σε κρατικούς φορείς που λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο (Χρηματιστήριο, Υπουργεία Οικονομικών – Εργασίας), σε πρωταγωνιστές σκανδάλων (Βουλγαράκης, τηλεφωνικές υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών), σε ιμπεριαλιστές (πρεσβεία ΗΠΑ), στους ένστολους δολοφόνους της δημοκρατίας (διμοιρίες, αστυνομικά τμήματα), σε πολυεθνικές που θησαυρίζουν από τον φυσικό πλούτο και καταστρέφουν το περιβάλλον (Shell). Ο Επαναστατικός Αγώνας με τις ενέργειες και τον λόγο του στόχευσε και στοχεύει εκείνους που εκτελούν την πιο βάρβαρη επίθεση εναντίον της κοινωνίας.

Η πρώτη δίκη της οργάνωσης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 2013 και αφορούσε την δράση της οργάνωσης κατά την περίοδο 2003-2010, από ένα ειδικό δικαστήριο, με ειδικούς νόμους και ειδικές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Από τους 8 συνολικά κατηγορούμενους, οι τρεις που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση, η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια φυλακή ο καθένας ως «συνεργοί» για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης από το 2003 μέχρι το 2010. Οι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης καταδικάστηκαν σε 7,5 και 7 χρόνια αντίστοιχα μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση ενώ οι Κώστας Κάτσενος, Σαράντος Νικητόπουλος και Μαρί Μπεραχά απαλλάχτηκαν των κατηγοριών. Τον Ιούνιο του 2012 και ενώ τελείωνε η δίκη, τα δυο μέλη της οργάνωσης, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και περνούν στην παρανομία, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 επικηρύχτηκαν από το κράτος με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος.

Η δίκη που ξεκινάει στις 16 Οκτώβρη αφορά στην ενέργεια που πραγματοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στις 10 Απρίλιου 2014 όταν επιτέθηκε με παγιδευμένο όχημα στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζονταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα W. McGrew. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το «Κομάντο Λάμπρος Φούντας», προς τιμήν του συντρόφου που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα. Έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, για την Κοινωνική Επανάσταση.

Επίσης στο «κατηγορητήριο» περιλαμβάνονται η ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014 όπου συλλαμβάνεται τραυματισμένος, ο καταζητούμενος μέχρι τότε Νίκος Μαζιώτης, καθώς και κάποιες ληστείες τραπεζών.

Την 1η Οκτώβρη του 2014 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος και προφυλακίζεται με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση.

Στις 16 Οκτώβρη 2015 στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού δικάζονται τα μέλη της οργάνωσης, οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ο αναρχικός σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος καθώς και ο Γιώργος Πετρακάκος.

Για άλλη μια φορά η αστική δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στο σύστημα που αυτή εξυπηρετεί και έχει συμφέρον να δικάζει τους συντρόφους μας ως «ποινικούς εγκληματίες» και «τρομοκράτες» στοχεύοντας στην απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων, είτε αυτή είναι φυσική είτε πολιτική. Διαχρονικά η εξουσία επιδιώκει την ιδεολογική και πολιτική απονοηματοδότηση του αγώνα που επέλεξαν να δώσουν και για τον οποίο βρέθηκαν στη φυλακή, γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει ως πολιτικούς αντιπάλους τους αγωνιστές που αντικρούουν και αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και επιλέγουν να χτυπούν έμπρακτα την καπιταλιστική μηχανή, τις δομές και τα εργαλεία της. Όσο το κράτος νιώθει ότι αμφισβητείται το μονοπώλιο της βίας που κατέχει και ότι οι αντίπαλοι του καθεστώτος συνιστούν απειλή για την εμπέδωση του «νόμου και της τάξης» που είναι τόσο αναγκαία σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τόσο θα γίνεται πιο επιθετικό και η καταστολή θα αποκτά όλο και πιο κεντρικό ρόλο στην πολιτική του.

Όπως και το πρώτο δικαστήριο που έγινε για τον Επαναστατικό Αγώνα, έτσι και σε αυτό θα δοθεί μια πολιτική μάχη με τον ταξικό και κοινωνικό εχθρό, το κράτος και τον καπιταλισμό. Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο στο δίκαιο της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης που δικάζεται, αλλά κυρίως, το δίκαιο το επαναστατικό, το δίκαιο του ένοπλου αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, το δίκαιο της κοινωνικής Επανάστασης, το δίκαιο της ελευθερίας.

Στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Ο ένοπλος αγώνας σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους προλετάριους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους σύγχρονους σκλάβους. Για να πολεμήσουμε τις πολιτικές της “οικονομικής σωτηρίας” που μόνο καταστροφές φέρνουν. Για να βοηθήσουμε το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς να χρεοκοπήσει τελειωτικά, να καταρρεύσει. Είναι το κάλεσμα για την αγωνιστική, για την επαναστατική κοινωνική συσπείρωση. Για να ξεμπερδέψουμε με τους εγκληματίες της άρχουσας τάξης και του κράτους, για να διώξουμε τον κάθε λογής απατεώνα της καθεστωτικής πολιτικής. Για να πάρουμε ό,τι μας ανήκει, για να πάρει ο λαός όλο τον κοινωνικό πλούτο αποκλειστικά στα δικά του χέρια, να τον διαχειριστεί με βάση τις πραγματικές του ανάγκες και έχοντας ως αρχή όχι το κέρδος, αλλά την κοινωνική αλληλεγγύη. Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία οικονομικής και πολιτικής ισότητας, μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερων ανθρώπων

Καλούμε την Παρασκευή 16 Οκτώβρη και ώρα 12 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου με την παρουσία μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που δικάζονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα, στον αναρχικό Α. Σταμπούλο καθώς και στον Γ. Πετρακάκο.

Δύναμη στην επικηρυγμένη-καταζητούμενη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα.

Τιμή για πάντα στον αναρχικό σύντροφο και µέλος του Ε.Α. Λάµπρο Φούντα.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

[η αφίσα σε μορφή pdf]