Χιλή: Έκδοση αλληλεγγύης στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα

Τα συντρόφια της Συλλογικότητας Επαναστατικός Αγώνας (CLR) από τη Χιλή πραγματοποίησαν αυτή την έκδοση αλληλεγγύης στην υπόθεση του ΕΑ, που διακινείται στις πόλεις του Σαντιάγο, Βαλπαραΐζο, Πουέρτο Μοντ και Ικίκε. Ακολουθεί η μετάφραση του εισαγωγικού άρθρου και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του αιχμάλωτου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη.

Αλληλεγγύη στο αναρχικό αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα

Ξεκινώντας τις εκδόσεις La Idea/Η Ιδέα, εγχείρημα της Συλλογικότητας Επαναστατικός Αγώνας (CLR), στοχεύαμε στη διάχυση ιδεών και εμπειριών από διαφορετικά μέρη και περιεχόμενα, με μια ποικιλία απόψεων που χρησιμεύουν τόσο για τον διάλογο, όσο και την ατομική και συλλογική ανατροφοδότηση μεταξύ συγγενικοτήτων. Ο κορμός φυσικά αυτών των εντύπων διαπνέεται από μια αναρχική προοπτική σύγκρουσης με κάθε μορφή εξουσίας, κι αυτό προφανώς δεν είναι κάτι τυχαίο. Αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή όσων έχουν εκδοθεί μπορούμε να διακρίνουμε μια ξεκάθαρη γραμμή ενάντια στις φυλακές και για την αλληλεγγύη, όπου μέσω ιστοριών μάχης προβάλλονται οι ιδέες συντρόφων που βιώνουν τον εγκλεισμό με αξιοπρέπεια και ανυποταξία, περήφανοι για το δρόμο που διάλεξαν. Εντέλει, κάθε κουβέντα και δράση που περιλαμβάνεται σε αυτές τις συλλογές έχει ως στόχο να μας γεμίσει εμπειρίες και –μέσα από την ίδια μας την ιστορία– να μας κάνει να προχωρήσουμε και να αμυνθούμε με φωτιά απέναντι στις αντιξοότητες.

Γι’ αυτόν το μήνα του Οκτώβρη, στο πλαίσιο της νέας δίκης εναντίον της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, δημοσιεύουμε προς ελεύθερη διακίνηση το δεύτερο μέρος της συλλογής «Επαναστατικός Αγώνας, Αντάρτικο Πόλης στη Μητρόπολη του 21ου αιώνα» (Ελλάδα) – βλ. και μέρος πρώτο. Αυτό το έντυπο επιδιώκει να ακολουθήσει την παρούσα διαδρομή των συντρόφων που είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε στην παρανομία, με τρόπο τέτοιον ώστε το όραμα και η εμπειρία αγώνα τους ενάντια σε κράτος/Κεφάλαιο εντός ενός διαφορετικού πλαισίου να αποτελέσουν έναυσμα για το διάλογο και την πρακτική στους δικούς μας κύκλους.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε επίσης οι εμπειρίες εντός των ελληνικών φυλακών από κοινού με τις εμπειρίες μαχητικής στάσης έναντι της αιχμαλωσίας που έχουν οικοδομηθεί στο δικό μας πλαίσιο, όπως και σε άλλα, να αποτελέσουν μια συνεισφορά στη δράση κάθε συντρόφου/συντρόφισσας που αντιμετωπίζει την εξουσία από τη θέση του εγκλεισμού, καθώς και στη δράση κάθε αλληλέγγυου περίγυρου που διαρρηγνύει τα σίδερα της απομόνωσης και κρατά ζωντανές τις σχέσεις με όσες/όσους βρίσκονται εντός των τειχών ενάντια στον εχθρό.

Προτού περάσουμε στη συλλογή γραπτών αυτού του εντύπου, ας θυμηθούμε εν συντομία το ιστορικό των συντρόφων μελών του Επαναστατικού Αγώνα και όσων διώκονται για την υπόθεση, και τις δίκες που αντιμετωπίζουν επί της παρούσης:

Στις 22 Μάη 2015 ξεκίνησε το εφετείο της πρώτης δίκης, που σχετίζεται με τις 16 ενέργειες αντάρτικου πόλης που πραγματοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας από το 2003 έως το 2010. Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα οι αναρχικοί και μέλη της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς και Πόλα Ρούπα καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια κάθειρξης (25 χρόνια εκτίσιμη ποινή), ενώ οι αναρχικοί Βαγγέλης Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, που αρνούνται τις κατηγορίες, καταδικάστηκαν σε περίπου 7 χρόνια φυλακής (έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους).

Στις 16 Οκτώβρη 2015 ξεκίνησε η δεύτερη δίκη εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, που αφορά την επίθεση της 10ης Απρίλη 2014 με ένα αυτοκίνητο-βόμβα με 75 κιλά εκρηκτικά στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα W. McGrew, την ένοπλη συμπλοκή της 16ης Ιούλη 2014 στο Μοναστηράκι, που κατέληξε στον τραυματισμό και στην εκ νέου αιχμαλωσία του συντρόφου Νίκου, καθώς και απαλλοτριώσεις τραπεζών. Οι κατηγορούμενοι σε αυτήν τη νέα δίκη είναι τα μέλη της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα (καταζητούμενη), ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος (προφυλακισμένος από την 1η Οκτώβρη 2014), που αρνείται τις κατηγορίες, και ο ιλεγκαλιστής Γιώργος Πετρακάκος (προφυλακισμένος από τις 24 Σεπτέμβρη 2015), που επίσης αρνείται το κατηγορητήριο.

Κλείνοντας, ελπίζουμε αυτή η μικρή έκδοση να συνεισφέρει με καλό τρόπο στον αναρχικό αγώνα στη χιλιανή επικράτεια, όσον αφορά την αλληλεγγύη, τις πεποιθήσεις και τα προτάγματα. Από αυτήν τη συλλογικότητα αγκιτάτσιας, προπαγάνδας και διάχυσης ακρατικών ιδεών και πρακτικών, από τη Χιλή μέχρι την Ελλάδα, στέλνουμε όλη μας τη συνενοχή στα συντρόφια μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, και στους κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση. Αυτή η χειρονομία είναι μια σαφής ένδειξη διεθνούς συμβολικής αλληλεγγύης, που ξεπερνά τα τείχη της κοινωνίας του εγκλεισμού και ευελπιστούμε να φτάνει σαν ζωτικό οξυγόνο στους έγκλειστους αναρχικούς μαχητές, όπως και στη συντρόφισσα, που συνεχίζει να ξεφτιλίζει τους μπάτσους και την εξουσία.

Εκδόσεις La Idea
Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)

*

Σύντομο μήνυμα του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για την παρούσα έκδοση

Η στήριξη και προώθηση του πολιτικού λόγου των φυλακισμένων αγωνιστών είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επαναστατικής αλληλεγγύης· βοηθάει στο να σπάσει το τείχος σιωπής που θέλει να επιβάλει το κεφάλαιο και το κράτος γύρω από τους αιχμαλώτους του· όταν μάλιστα ο πολιτικός λόγος των φυλακισμένων αγωνιστών σπάει τα εθνικά σύνορα και ταξιδεύει μακριά σε άλλους συντρόφους και συντρόφισσες τότε αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία.

Στον Επαναστατικό Αγώνα το να εξακολουθούμε να μιλάμε μέσα από την φυλακή ως μέλη της οργάνωσης, το να εξακολουθούμε να μιλάμε για τον ένοπλο αγώνα, για την ανατροπή του καθεστώτος και την Κοινωνική Επανάσταση είναι πολύ σημαντικό. Η φωνή μας είναι το όπλο μας, και για την διάδοση του πολιτικού μας λόγου είναι πολύ σημαντική κάθε προσπάθεια, γι’ αυτό και αυτή η έκδοση είναι μια από τις σημαντικότερες πράξεις αλληλεγγύης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα
Φυλακές Κορυδαλλού

*

Το έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Εισαγωγικό άρθρο των εκδόσεων La Idea [Σαντιάγο, Οκτώβρης 2015]

Σύντομο μήνυμα του Νίκου Μαζιώτη για την παρούσα έκδοση [Οκτώβρης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για τη συγκρότηση συνέλευσης αλληλεγγύης για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές [Νοέμβρης 2014, μτφρ. από τα αγγλικά Sin Banderas Ni Fronteras, επιμ. από τα ελληνικά Contra Info]

Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για τη μεταγωγή του στις φυλακές τύπου Γ στον Δομοκό [Γενάρης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Κείμενο έναρξης απεργίας πείνας Νίκου Μαζιώτη [Μάρτης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Κείμενο έναρξης απεργίας πείνας Κώστα Γουρνά και Δημήτρη Κουφοντίνα [Μάρτης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για την απεργία πείνας της ΣΠΦ [Μάρτης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Ενημέρωση για λήξη απεργιών πείνας [Μάρτης-Απρίλης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]

Δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για τη λίστα διεθνών «τρομοκρατών» των ΗΠΑ [Απρίλης 2015, μτφρ. από τα αγγλικά που αναρτήθηκε στο Indymedia Barcelona, ελαφρώς τροποποιημένη από Contra Info]

Συνεισφορά του Νίκου Μαζιώτη στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία [Μάης 2015, μτφρ. από τα αγγλικά CLR]

Δήλωση του Νίκου Μαζιώτη στο εφετείο της 1ης δίκης του ΕΑ σχετικά με τη χρεοκοπία της χώρας [Ιούλης 2015, μτφρ. από τα αγγλικά Contramadriz, επιμ. από τα ελληνικά Contra Info]

Αφίσα αλληλεγγύης ενόψει της 2ης δίκης του ΕΑ από την κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη [Οκτώβρης 2015, μτφρ. από τα ελληνικά Contra Info]