Αναρχική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Το μεσημέρι της 7ης Νοέμβρη 2015, εν μέσω σαββατιάτικης πολυκοσμίας, μια χούφτα από μας πραγματοποιήσαμε μια παρέμβαση στα Εξάρχεια και στους δρόμους του κέντρου, μέχρι το Μοναστηράκι και το Θησείο, θέλοντας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς συντρόφια που βρίσκονται υπό καταστολή σε άλλες γωνιές του κόσμου, και συγκεκριμένα στις επικράτειες Βραζιλίας, Ουρουγουάης και ισπανικού κράτους.

«Αλληλεγγύη στην κατάληψη “La Solidaria”, Μοντεβιδέο – Από την Ουρουγουάη ως την Ελλάδα είμαστε μια κοινή αντίσταση»
«Δύναμη στα συντρόφια υπό καταστολή – Πάντα με το κεφάλι ψηλά»
«Ούτε βήμα πίσω στον φεμινιστικό αγώνα – Αλληλεγγύη στα συντρόφια στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία»
«Καμία μισογύνικη επίθεση χωρίς απάντηση – Αλληλεγγύη στις συντρόφισσες στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία»
«Καμία μισογύνικη και ρατσιστική επίθεση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη – Θάνατο στο κράτος – Ζήτω η αναρχία»

Βάλαμε πανό σε πορτογαλικά, αγγλικά, ισπανικά κι ελληνικά στα κάγκελα του Πολυτεχνείου επί των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, όπως και στην πλατεία Εξαρχείων κι απέναντι από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

«Το νου σου, πατριάρχη, το νου σου, σεξιστή… φεμινισμοί τραντάζουνε ολάκερη τη γη»
«Τη βία τη ζούμε κάθε μέρα εδώ, με κάθε αντριλίκι, με κάθε ρατσισμό»
«Ήμουνα μικρή και είχε ανεργία… ρουφιάνα πήγα κι έγινα στην αστυνομία»
«Ούτε σεξισμός, ούτε και τρανσφοβία, σκατά σε κάθε ένστολο και στην πατριαρχία»
«Αγώνα διεθνή κι ελευθεριακό, να σπάσουμε στον δρόμο τον μισογυνισμό»
«Η απελευθέρωση θα ’ναι συνολική, σφαλιάρες και κλοτσιές σε κάθε βιαστή»
«Είμαστε πολλές και είμαστε παντού, στις πόλεις-φυλακές θα κάνουμε το ντου»
«Από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία, κάτω ο κρατισμός, ζήτω η αναρχία»

Στη διαδρομή πετάξαμε επίσης τρικάκια αλληλεγγύης (1, 2) στις ελευθεριακές φεμινίστριες στη Βραζιλία που απάντησαν με αξιοπρέπεια και συνέχιση της δράσης τους στην άγρια επίθεση που υπέστησαν από μπάτσους στη διάρκεια της 1ης Αυτόνομης και Φεμινιστικής Γιορτής Βιβλίου στο Πόρτο Αλέγκρε.

Για την ίδια υπόθεση κρεμάσαμε τρία πανό· επί της Πατησίων: «Ούτε βήμα πίσω στον φεμινιστικό αγώνα – Αλληλεγγύη στα συντρόφια στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία»· στην πλατεία Εξαρχείων: «Καμία μισογύνικη επίθεση χωρίς απάντηση – Αλληλεγγύη στις συντρόφισσες στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία»· και στο Θησείο: «Καμία μισογύνικη και ρατσιστική επίθεση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη – Θάνατο στο κράτος – Ζήτω η αναρχία».

Το άλλο πανό επί της Πατησίων ήταν σ’ ένδειξη αλληλεγγύης προς όσες κι όσους χτυπήθηκαν με μπούκες, συλλήψεις, προφυλακίσεις κατά τις πρόσφατες διωκτικές επιχειρήσεις του ισπανικού κράτους: «Δύναμη στα συντρόφια υπό καταστολή – Πάντα με το κεφάλι ψηλά».

Στην πύλη της Στουρνάρη τοποθετήσαμε πανό αλληλεγγύης στο αυτόνομο κοινωνικό κέντρο La Solidaria στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, που απειλείται με εκκένωση από τη νέα ιδιοκτήτρια επειδή, σύμφωνα με το ειδοποιητήριο έξωσης, το κτήριο τελεί «επισφαλώς κατειλημμένο από αναρχική ομάδα». Ο χώρος, που έχει απελευθερωθεί από τον Φλεβάρη του 2012, μπήκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της καταστολής επειδή, μεταξύ άλλων, αντιστέκεται στα σχέδια αστικοποίησης και μεσιτικής κερδοσκοπίας στην περιοχή. Το πανό γράφει: «Αλληλεγγύη στην κατάληψη “La Solidaria”, Μοντεβιδέο – Από την Ουρουγουάη ως την Ελλάδα είμαστε μια κοινή αντίσταση».

στ’ αγγλικά, γερμανικά, πορτογαλικά (μεταφράζεται στα ισπανικά)