Σαντιάγο, Χιλή: Σαμποτάζ σε πετ σοπ με εξωτικά ζώα – Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη

Μαζί με το να μορφώνεις και να ενημερώνεις, (…) βγες από τους νόμους του καπιταλιστικού συστήματος, (…) μπαχαλεύοντας και σαμποτάροντας εταιρείες (…) δεν σκεφτόμαστε μονάχα το ζώο αλλά ολόκληρο το οικοσύστημα, που κάθε μέρα υποφέρει πιο πολύ. Αν οφείλουμε να καταστρέψουμε τις ιδιοκτησίες όσων συντηρούν τη ζωική εκμετάλλευση, δε θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα όπλα, ακόμα και να κάψουμε το τρισάθλιο μέρος.
(από το τραγούδι «Liberación Animal/Ζωική Απελευθέρωση» του συντρόφου Σεμπαστιάν «Άνγκρυ» Οβερσλούιχ)

Στην κοινωνία του Κεφαλαίου και της εξουσίας, ο σπισισμός είναι ένας από τους πυλώνες που συντηρούν την κυριαρχία, μετουσιωνόμενος σε σχέσεις επιβολής που μετατρέπουν τα ζώα σε αντικείμενα προς ανθρώπινη κατανάλωση υπό τη μορφή διατροφής, ένδυσης, ψυχαγωγίας, πειραμάτων ή ως μασκότ υπό την ιδιοκτησία κάποιου ανθρώπου.

Εισάγοντας τον αντισπισισμό ως κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, μια καθημερινή ζωή αποχής από προϊόντα ζωικής προέλευσης έχει ως αναπόφευκτο συμπληρωματικό στοιχείο την άμεση δράση ενάντια στους εκμεταλλευτές κι εμπόρους ζώων.

Έτσι, απορρίπτοντας κάθε λογική ρεφορμισμού ή θυματοποίησης σχετικά με τη ζωική απελευθέρωση, τη νύχτα της 1ης Δεκέμβρη σαμποτάραμε το κατάστημα ζώων Exotic, σφραγίζοντας με υγρό ατσάλι τα λουκέτα που επιτρέπουν την πρόσβαση στο μέρος όπου τα ζώα πουλιούνται σαν εμπορεύματα. Στο σημείο, επί της λεωφόρου Ντεπαρταμεντάλ, αφήσαμε ένα σημείωμα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το περιεχόμενο της ενέργειάς μας. Με το που ξημερώσει, οι ιδιοκτήτες δε θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν την μπίζνα τους, που βασίζεται στην ύπαρξη κλουβιών και στην αιχμαλωσία μη ανθρώπινων ατόμων, έτσι η δράση μας εκπλήρωσε το στόχο της: να εμποδίσει την κανονική λειτουργία της καταπίεσης πάνω στις ζωές μας και πάνω στις ζωές των ζώων.

«Τα ζώα δεν είναι εμπόρευμα. Μποϊκοτάζ, σαμποτάζ και επίθεση στους εμπόρους κι εκμεταλλευτές ζώων! Άμεση δράση ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας! Απελευθέρωση ζώων, ανθρώπων και Γης!»

Δε θέλουμε νόμους πιο συμπονετικούς για τα ζώα, ούτε κλουβιά που να ’ναι μεγαλύτερα. Η δράση μας είναι έκφραση της επιθυμίας για την καταστροφή κάθε μορφής εγκλεισμού και κυριαρχίας.

Ανταποκρινόμαστε με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμα που απεύθυναν από την Ελλάδα οι σύντροφοι Παναγιώτης Αργυρού και Νίκος Ρωμανός, συμμετέχοντας σε έναν Μαύρο Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια του οποίου μας ενδιαφέρει να εντείνουμε την αντεξουσιαστική παραβατική δράση και τους δεσμούς συνενοχής αναμεταξύ συντρόφων, επιδιώκοντας να τα προτάξουμε πέρα από μια συγκεκριμένη στιγμή ή καθορισμένο μήνα.

Η συνεισφορά στην αναζωογόνηση της αντισπισιστικής δράσης στην περιοχή μας είναι επίσης ο τρόπος μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό και βέγκαν αιχμάλωτο Οσμάν Εβτζάν, σε απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη στις φυλακές του τουρκικού κράτους, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα ως όπλο για να διεκδικήσει την αποκατάσταση της βέγκαν διατροφής του εντός της φυλακής.

Ας γίνει η αντισπισιστική ένταση ορατή σε κάθε αναρχική ενέργεια αντεπίθεσης μέσω πυρήνων συντρόφων που οργανώνονται και δρουν χωρίς ιεραρχίες, σφυρηλατώντας πεποιθήσεις μαζί με δημιουργικότητα, προσοχή και διαφορετικά μέσα και υλικά για να χτυπήσουν πολλαπλά σημεία του πλέγματος κυριαρχίας.

Αλληλεγγύη στη Μόνικα Καμπαγέρο, στον Φρανσίσκο Σολάρ και σε όλες/ους τις/ους αναρχικές/ούς αιχμάλωτες/ους στη Χιλή και στον κόσμο.

Εξεγερτική μνήμη στα δυο χρόνια από το χαμό του συντρόφου Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ στη μάχη.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΩΩΝ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

ΣΑΜΠΟΤΑΖ, ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΚΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ!

Πυρήνας «Νυχτερινή Αταξία»
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/FRI)
Χιλή – Μαύρος Δεκέμβρης 2015