Χιλή: Απαντώντας στο κάλεσμα για Μαύρο Δεκέμβρη που έγινε μέσα απ’ τις ελληνικές φυλακές

– Στο πλαίσιο του καλέσματος για έναν Μαύρο Δεκέμβρη.
– Στα 2 χρόνια από τον θάνατο στη μάχη του αναρχικού Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.
– Στις/ους αντάρτισσες/ες τις/ους ανατρεπτικές/ούς, επαναστάτριες/ες, αναρχικές/ούς κι αντεξουσιάστριες/αστές που αγωνίζονται για την καταστροφή κάθε μορφής Εξουσίας και Αρχής ανά τον κόσμο.

«Θέλουμε να θυμηθούμε την ομορφιά τού να παραλύει ο κοινωνικός χωροχρόνος, μέσα από μικρότερα ή μεγαλύτερα κοινωνικά βραχυκυκλώματα. Θέλουμε να θυμηθούμε πόσο επικίνδυνη γίνεται η αναρχία όταν θέλει…» Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Νίκος Ρωμανός, Παναγιώτης Αργυρού.

Από τις ελληνικές φυλακές, από την καθημερινή αντίσταση μέσα στα σωθικά του τέρατος της κοινωνίας των φυλακών, απευθύνεται ένα κάλεσμα για ενθύμηση της αποσταθεροποίησης της κοινωνικής ειρήνης υπό τη διαρκή απειλή της ρήξης με την κανονιστικότητα, και μας προσκαλεί να μετατρέψουμε αυτήν τη συγκεκριμένη ενθύμηση σε μια πρωτοβουλία που θα πολλαπλασιαστεί μέσα απ’ την πολυμορφία της ανταγωνιστικής κι αντεξουσιαστικής επίθεσης, μας προσκαλεί να διαδώσουμε τη δράση που ξεπερνά τη θεωρία δίχως να δίνει χώρο σε δικαιολογίες ή λήθαργους.

Οι σύντροφοι ανέπτυξαν την ιδέα της παραγωγής αυτού του διευρυμένου πλαισίου συντονισμού πέρα από γλώσσες και σύνορα γι’ αυτόν τον μήνα. Ο αναρχικός πόλεμος δεν φρενάρεται σε κανένα έδαφος, γι’ αυτό κι είναι πέρα για πέρα αναγκαίο ν’ αποδείξουμε με πράξεις τον διεθνισμό, την ενεργή/μαχητική αλληλεγγύη, την εικονοκλαστική μνήμη, τις αναρχικές αξίες και αρχές μας που αναγνωρίζουν μια ζωή αφιερωμένη στην καταστροφή κάθε μορφής κυριαρχίας με το βλέμμα στραμμένο στην ατομική και συλλογική απελευθέρωση.

«Αυτές τις ελπίδες που προσδοκούσες πίστεψαν πως θα τις δουν θαμμένες μαζί με το σώμα σου το διάτρητο απ’ τα μισθοφορικά πυρά ενός άθλιου πιονιού του κράτους/Κεφαλαίου, αλλά έκαναν λάθος σ’ ένα μονάχα πράγμα: Η ιδέα μας για τη Λευτεριά δεν πεθαίνει. Ενστερνιζόμαστε κάθε μορφή προπαγάνδας που χρησιμοποίησες, εκτιμάμε την πλήρη και ολοτελή αφοσίωσή σου, κι αυτό είναι που σήμερα δικαιώνουμε». Με Δάκρυα στα Μάτια, με τις Γροθιές Σφιγμένες. Τέλη Δεκέμβρη του 2013. Σαντιάγο, Χιλή.

Μνημονεύουμε τον Αναρχο-Εξεγερσιακό και Μηδενιστή σύντροφο Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ Σεγκέλ, ο οποίος έπεσε στη μάχη σε μια απόπειρα απαλλοτρίωσης ενός υποκαταστήματος της Banco Estado στην κοινότητα του Πουδαουέλ στο Σαντιάγο της Χιλής την 11η Δεκέμβρη 2013. Ο σύντροφος μπήκε στην τράπεζα ανακοινώνοντας τη ληστεία, και τη στιγμή που τραβούσε ένα υποπολυβόλο, πυροβολήθηκε απ’ τον φρουρό ασφαλείας, ο οποίος είχε ένα μακρύ ιστορικό εκπαίδευσης και στρατιωτικών αποστολών. Ο σύντροφος προτού πεθάνει έριξε κατά ριπάς, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πετύχει τον μπάσταρδο επί πληρωμή δολοφόνο Γουίλιαμ Βέρα.

Έχουν περάσει 2 χρόνια από τον χαμό του συντρόφου μας, και η αντάρτικη μνήμη του συνεχίζει ζωντανότερη από ποτέ, δραστηριότητες και αφηγήσεις κοντινών του ανθρώπων εξαπλώνονται σαν την πανούκλα για να φέρουν στο παρόν έναν αδελφό που σαφώς δεν ήταν μονάχα εκείνο το πρωινό σύντροφος, αλλά συνεισέφερε ήδη με τη μαχητική του μουσική, συμμετείχε σε καταλήψεις, κοινωνικά κέντρα, σε αντεξουσιαστικές εκδηλώσεις, και σίγουρα δεν ήταν απομακρυσμένος απ’ τη βίαιη δράση ενάντια στην εξουσία.

Αυτός ο Μαύρος Δεκέμβρης και οι συνεισφορές μας μέσα από τη δράση είναι επίσης για σένα…

«(…) επί της παρούσης, όταν συμμετέχουμε σε οδομαχίες στις γειτονιές και/ή στα πανεπιστήμια, βγαίνουμε στον δρόμο με ξεκάθαρο λόγο-δράση, μακριά απ’ την κριτική του καναπέ, την αυταρέσκεια και την τρισάθλια αλαζονεία, εμείς στοιχηματίζουμε στη διαρκή σύγκρουση ενάντια σε κράτος-Κεφάλαιο, αυτός είναι ο σκοπός μας και βαδίζουμε σίγουρες/οι σε τούτα τα δύσβατα μονοπάτια του αναρχικού αγώνα». Συντονισμένη Αναρχική Ομάδα – GAC. 5 Νοέμβρη 2015. [Σαντιάγο, Χιλή.]

Με την πάροδο του χρόνου και με τις εμπειρίες που οικοδομούμε, έχουμε καταλάβει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ’ναι σαφής ο λόγος-δράση μας, μακριά από αξιολύπητες κριτικές που απλά μετατρέπονται σε οπισθοδρομήσεις και δεν αποτελούν πραγματικές συνεισφορές στον αντεξουσιαστικό αγώνα, γι’ αυτό ακριβώς πιστεύουμε πως πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιδανικά μας, τις αντάρτικες αξίες μας, το εξεγερτικό μας πρόταγμα, ώστε να θέτουμε στόχους και να τους πραγματώνουμε – γιατί θέλουμε – κι όχι για άλλους λόγους, στοιχηματίζουμε στη σύγκρουση και την αποζητάμε.

Ας γίνουμε μέρος του καλέσματος για την εξάπλωση εστιών διακοπής της καπιταλιστικής κανονικότητας, για το σαμποτάζ στις πολλαπλές μορφές του, για τη διαρκή επίθεση σε κάθε σύμβολο της κυριαρχίας, στους θεσμούς τους και σε όσους δίνουν τις ζωές τους για την προάσπισή τους. Ας είμαστε κομμάτι αυτού του καλέσματος για τη δικαίωση της μαχητικής μνήμης όσων από τ’ αδέρφια μας σκοτώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο ξεδίπλωμα του κοινωνικού πολέμου σε οποιαδήποτε μεριά του κόσμου. Ας επεκτείνουμε τις εντάσεις με την προοπτική της αυτονομίας, της διάδοσης των οριζόντιων πρακτικών, ας πολλαπλασιάσουμε τα δίκτυα στήριξης κι αλληλεγγύης αναμεταξύ συγγενικοτήτων, ας αναλάβουμε μια καθημερινότητα διαρκούς σύγκρουσης, με απελευθερωτικές ιδέες και πρακτικές που δεν χωράνε τους υπερασπιστές αυτής της κοινωνίας της ασφυξίας, του εγκλεισμού, του βασανισμού και του θανάτου.

Ας συνεχίσουμε, συντρόφια, ας προχωρήσουμε προς τη συνολική απελευθέρωση, προς την αναρχία…

Με τ’ αδέλφια μας που ’χουν απαχθεί στις φυλακές της εξουσίας, κι όσες/ους βρίσκονται στην παρανομία διαφεύγοντας των μπάτσων στη Χιλή, στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο…

Με τα νεκρά αδέλφια μας σε Χιλή κι Ελλάδα: Εριμπέρτο Σαλαζάρ, Χρήστο Κασίμη, Χρήστο Τσουτσουβή, Μιχάλη Καλτεζά, Νόρμα Βεργάρα, Κλαούντια Λόπες, Τζόννυ Καρικέο, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, Μαουρίσιο Μοράλες, Λάμπρο Φούντα, Παύλο Φύσσα, Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, Χόρχε Σαλντίβια, Χαβιέρ Ρεκαμπαρρέν, Σπύρο Δραβίλα, και τόσους/ες άλλους/ες…

Για την προετοιμασία του Μαύρου Δεκέμβρη σε όλα τα μέρη του κόσμου

Σεμπαστιάν «Άνγκρυ» Οβερσλούιχ παρών στην εξεγερσιακή μνήμη

Είναι ώρα να πολλαπλασιάσουμε και να ενδυναμώσουμε την επίθεση ενάντια σε κάθε μορφή Εξουσίας και Αρχής

Εμπρηστικός Πυρήνας Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.
Οργανωμένη Συμμορία Μαουρίσιο Μοράλες.
Αγέλη Αναρχικού Σοκ Εριμπέρτο Σαλαζάρ.
Κάποιες/οι αναρχικές/οί για την Επαναστατική Αλληλεγγύη.
Άγρια Αγέλη Απολίτιστων Ζώων «Ενάντια στο Τσιμέντο».

ισπανικά (λάβαμε στις 30 Νοέμβρη 2015) | αγγλικά